PaaS چیست؟ | آیا می‌دانید Platform as a Service چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

PaaS چیست؟

PaaS چیست؛ یکی از جذاب‌ترین سرویس‌های کلود مخصوص دیتاسنتر

سرویس مشهور به پاس (Paas) یکی از کاربردی‌ترین سرویس‌های کلود(Cloud) یا روی ابر است که دولوپرها (Developers) از آن استفاده می‌کنند. این سرویس می‌تواند نیازهای مربوط به هاستینگ(Hosting) را به راحتی رفع کند و به لطف رابط کاربری ساده خود، هرکسی می‌تواند به آن متصل شود. از این سرویس می‌توان برای آنالیتیکس (Analytics) و محیط‌های توسعه آماده استفاده کرد. مزایای استفاده از این سرویس هم عدم نیاز به مدیریت سرور، عدم نیاز به استخدام متخصص هاستینگ و صرفه‌جویی در هزینه‌ها است. برای پاسخ به سوال ” PaaS چیست؟ “، در این مطلب از پینگونت با ما همراه باشید.

آشنایی با مفهوم PaaS

سرویس ابری به صورت پلتفرم یا Paas (Platform as a Service)، سرویسی است که دسترسی را به محیط برنامه‌نویسی یا زمان اجرا فراهم می‌کند. در داخل این سرویس شما به ساختمان یا پایگاه داده و رایانش‌های مقیاس‌پذیر دسترسی دارید. با کمک پاس، افراد می‌توانند برنامه‌های کاربردی خود را داخل محیط این سرویس بسازند و اجرا کنند. به زبان دیگر، سرویس‌های محاسبات ابری از سه بخش تشکیل شده‌اند که سرویس Paas یکی از آن‌ها است. این سرویس این امکان را می‌دهد تا کاربران بتوانند با کمک ابزارهای ارائه شده برنامه مورد نظر را ایجاد کنند.

سرویس پاس زیرساخت و برنامه‌های کاربردی برای مدیران را مدیریت می‌کند و خدمات مربوط به پشتیبانی آن‌ها را ارائه می‌دهد. د‌ر پاس، سرویس‌ها دائما در حال به‌روزرسانی هستند. در هر به‌روزرسانی باگ‌های نسخه‌های قبلی رفع شده و ویژگی‌های جدیدی به سیستم اضافه می‌شود. در واقع، پاس یک نوع سیستم آزمون و خطا است که کمک می‌کند تا توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویس‌ها بتوانند ایده‌های خود را به راحتی پیاده‌سازی کنند.

مانند بسیاری از سرویس‌های ابری دیگر، سرویس PaaS خدمات کامل خود را در قالب اشتراک ارائه می‌دهد. البته باید به این نکته اشاره کرد که در ازای مبلغی که پرداخت می‌کنید، پاس خدمات مناسبی را ارائه می‌دهد و به هیچ عنوان از مبلغ پرداختی پشیمان نخواهید شد.

PaaS چیست؛ یکی از جذاب‌ترین سرویس‌های کلود مخصوص دیتاسنترمزایای استفاده از PaaS چیست؟

سرویس پاس دارای مزایای بی‌شماری است که این موارد دست به دست هم داده‌اند تا توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویس‌ها بخواهند از آن استفاده کنند. لازم به ذکر است که این سرویس ابری در حال حاضر بسیار گسترش پیدا کرده است و در ایران هم مورد استفاده بسیاری از توسعه‌دهندگان قرار می‌گیرد.

از جمله ویژگی‌های سرویس ابری PaaS می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میزبانی خدمات برنامه و سرور
  • نرم‌افزارهای سروری
  • ذخیره‌سازی اطلاعات
  • ساخت و اجرای سیستم عامل
  • پیاده‌سازی سیستم مدیریت پایگاه داده
  • پشتیبانی از نرم‌افزارها
  • امکان دسترسی به شبکه
  • برخورداری از ابزارهای لازم برای طراحی و توسعه
  • برخورداری از امکان ایجاد نرم‌افزارهای سمت سرور

سرویس PaaS به مدیریت سرور نیاز ندارد

یکی از مهم‌ترین مزایای سیستم پاس، عدم نیاز به مدیریت سرور است. با توجه به اینکه سرویس پاس در لایه دوم سرویس‌های ابری و روی سرویس laaS پیاده‌سازی شده است، این امکان را به توسعه‌دهندگان می‌دهد تا بتوانند بدون نیاز به مدیریت سرور، کدنویسی را انجام دهند.

پاس شما را از استخدام متخصص Hosting بی‌نیاز می‌کند

با توجه به اینکه بخش زیادی از فعالیت‌های پاس توسط متخصصین شرکت‌های خدمات رایانش ابری انجام می‌شود، کسب و کارهایی که مبتنی بر پاس هستند، دیگر به سیس ادمین نیاز نخواهند داشت و این می‌تواند یک صرفه اقتصادی بزرگ باشد.

سرویس PaaS هزینه‌ها را کاهش می‌دهد

با توجه به ماهیت خاصی که سرویس‌های ابری دارند، استارتاپ‌هایی که توان خرید سرورهای فیزیکی را ندارند، می‌توانند به سراغ سرورهای کلود بروند. این باعث می‌شود تا هزینه زیادی برای راه‌اندازی سرویس در نظر نگرفته شود. همچنین عدم نیاز به سیس ادمین هم می‌تواند باعث کاهش هزینه‌ها شود که پیش‌تر به آن اشاره شد. لازم به ذکر است که در سرویس‌های کلود سیستم پرداختی از نوع “Pay as you go” است. به این معنی که با توجه به نیاز خود از یک سرور، برای دریافت خدمات از آن هزینه پرداخت خواهید کرد.

از سرویس ابری PaaS برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

سرویس پاس برای موارد مختلفی استفاده می‌شود و تقریبا هر توسعه‌دهنده و برنامه‌نویسی می‌تواند از این سرویس ابری استفاده کند. به‌عنوان‌مثال، کسب و کارهایی که در تلاش برای توسعه نرم‌افزارهای داخلی خود هستند، می‌توانند از این سرویس استفاده کنند.

سرویس پاس در محیط‌های توسعه آماده کاربرد دارد

اگر برای شما هم این سوال مطرح شده است که PaaS چیست و در چه زمینه‌هایی کاربرد دارد، باید بگوییم یکی از مهم‌ترین کاربردهای آن، استفاده به عنوان محیط توسعه آماده است. به زبان ساده‌تر، مفهوم PaaS به عبارت “Platform as a Service” اشاره دارد. یعنی اینکه این سرویس تمام امکانات مورد نیاز توسعه‌دهنده و برنامه‌نویس را در اختیار آن قرار می‌دهد و او می‌تواند بدون نیاز به آماده کردن محیط توسعه نرم‌افزار، تمام تمرکز خود را روی کدنویسی و دیپلوی کردن آن روی سرور کند. این باعث می‌شود تا کیفیت کار این افراد تا حد زیادی افزایش پیدا کند.

کاربرد سرویس PaaS در Analytics چیست؟

از جمله دیگر مزایای استفاده از سرویس PaaS ، آنالیتیکس است. به این معنی که این سرویس علاوه بر ایجاد یک محیط توسعه جذاب و آماده، با توجه به خدمتی که خریداری کرده‌اید، برخی ابزارهای تکمیلی از جمله ابزارهای آنالیز داده، هوش تجاری و ابزارهای داده‌کاوی را در اختیار توسعه‌دهنده و برنامه‌نویس قرار می‌دهد. وجود چنین خدمات باعث می‌شود تا او نیاز نداشته باشد تا برای دریافت این خدمات دائما محیط کاری خود را عوض کند. همین کاربرد باعث شده است تا امروزه تعداد جست و جو برای عبارت ” PaaS چیست” چندین برابر شود و توسعه‌دهندگان بیشتری بخواهند از این سرویس استفاده کنند.

سرویس پاس؛ مورد نیاز هر شبکه با دیتاسنتر

در پاسخ به سوال PaaS چیست، پاس یک سرویس ابری به معنی پلتفرم به عنوان سرویس است که کاربرد بسیار زیادی برای توسعه‌دهنده‌ها و برنامه‌نویس‌ها دارد. اگر می‌خواهید از این سرویس استفاده کنید، باید شبکه‌ای داشته باشید که در آن خبری از قطعی نباشد. پینگونت یکی از مجموعه‌های برتر در زمینه شبکه است که خدمات مختلفی از جمله نصب و راه‌اندازی شبکه، پشتیبانی شبکه، نصب و راه‌اندازی VoIP و حتی نصب دوربین مداربسته را هم ارائه می‌دهد. شما می‌توانید برای دسترسی به PaaS با شبکه‌ای بدون قطعی، با کارشناسان پینگونت تماس بگیرید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *