چاپگر

چاپگر چیست؟

چاپگر یا پرینتر (Printer) یک دستگاه جانبی است که می‌تواند داده‌های الکترونیکی را از یک کامپیوتر به یک نسخه چاپی تبدیل کند. این کار اغلب به صورت متن و گرافیک روی کاغذ یا به عنوان یک شی در مورد چاپگرهای سه بعدی عمل می‌کند. امروزه هر سازمان در هر ابعاد به تجهیزات اداری مانند پرینتر نیاز دارند زیرا با وجود گسترش فضای آنلاین، هنوز امور کاغذی اولویت کسب و کارها است. بنابراین، برای چاپ اسناد به دستگاه‌هایی مانند چاپگر نیاز است. با مقاله دیگری از وبلاگ پینگونت همراه باشید.

تعریف چاپگر

چاپگر دستگاهی است که متن و خروجی گرافیکی را از کامپیوتر می‌پذیرد و اطلاعات را به کاغذ، معمولاً به برگه‌های کاغذی با اندازه استاندارد 8.5 در 11 اینچ منتقل می‌کند. چاپگرها از نظر اندازه، سرعت، پیچیدگی و هزینه متفاوت هستند. به طور کلی، چاپگرهای گران‌‌تر، برای چاپ‌های مکرر یا چاپ رنگی با وضوح بالا استفاده می‌شوند. چاپگرهای رایانه شخصی را می‌توان به چاپگرهای ضربه ای یا غیر ضربه ای تقسیم کرد. چاپگرهای اولیه چیزی شبیه به یک ماشین تحریر خودکار کار می‌کردند، به این صورت که یک کلید که حاوی یک حرف یا شکل بود، به جوهر آغشته و سپس روی کاغذ چاپ می‌شد.

چاپگر ماتریس نقطه‌ای، یک چاپگر ضربه‌ای است که برای چاپ بر روی کاغذ ضربه می‌زند. این چاپگر یک گزینه کم‌هزینه و محبوب است. شناخته شده‌ترین چاپگرهای غیر ضربه‌ای، چاپگر جوهرافشان و لیزری هستند. چاپگر افشان جوهر را از یک کارتریج جوهر در فاصله بسیار نزدیکی به کاغذ استفاده می‌کند. در حالی که چاپگر لیزری از یک پرتو لیزر منعکس شده از یک آینه برای جذب جوهر (به نام تونر) به مناطق انتخاب شده روی کاغذ بهره می‌برد.

تاریخچه چاپگر

اولین چاپگر کامپیوتری الکترونیکی، چاپگر ماتریس نقطه‌ای، در سال 1968 توسط اپسون منتشر شد. چاپگر کاراکترها را با زدن سنجاق روی نوار جوهر ایجاد می‌کرد. هر پین یک نقطه و هر کاراکتر از مجموعه‌ای از نقاط تشکیل شده بود.

ارتقاء بعدی در فناوری چاپگر با اختراع چاپگر لیزری توسط زیراکس در سال 1969 اتفاق افتاد، اگرچه تا سال 1984 اولین چاپگر لیزری به بازار مصرف عرضه نشد اما در سال 1988، اولین چاپگر جوهرافشان توسط شرکت «HP» در اختیار مصرف‌کنندگان قرار گرفت. هم چاپگرهای جوهرافشان و هم چاپگرهای لیزری امروزه هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرند اما برخی انتظار دارند که تقاضا برای چاپگرها کاهش یابد زیرا اسناد بیشتر به صورت الکترونیکی توزیع و مشاهده می‌شوند.

پرینتر دوبعدیویژگی‌های چاپگر

چهار کیفیت که بیشتر مورد توجه کاربران هستند، عبارتند از:

  • رنگ: اکثر چاپگرهای مدرن، چاپ رنگی را ارائه می‌دهند. با این حال، می‌توان آنها را برای چاپ سیاه و سفید نیز تنظیم کرد. کارکرد پرینترهای رنگی گران‌‌تر است زیرا از دو کارتریج جوهر، یک رنگ و یک جوهر سیاه یا تونرهایی استفاده می‌کنند که پس از چاپ تعداد معینی از صفحات باید تعویض شوند. کارتریج‌های جوهر چاپ یا کارتریج‌های تونر، از جوهر سیاه، فیروزه‌ای، سرخابی و زرد تشکیل شده‌اند. جوهر را می‌توان با هم مخلوط کرد یا بسته به نوع چاپگر، ممکن است در کارتریج‌های چاپگر جوهر جامد تک رنگ جداگانه‌ای عرضه شود.
  • وضوح: وضوح چاپگر، وضوح متن و تصاویر روی کاغذ، معمولاً بر حسب نقطه در اینچ (dpi) اندازه گیری می‌شود. اکثر چاپگرهای ارزان قیمت، وضوح کافی را برای اکثر اهداف در 600 dpi ارائه می‌دهند.
  • سرعت: اگر کاربر چاپ زیادی انجام می‌دهد، سرعت چاپ یک ویژگی مهمی است. چاپگرهای ارزان قیمت فقط 3 تا 6 برگ در دقیقه چاپ می‌کنند. با این حال، سرعت چاپ بالاتر، گزینه‌ای با چاپگر پیچیده‌تر و گران قیمتی است.
  • حافظه: اکثر چاپگرها دارای مقدار کمی حافظه هستند، معمولاً 2 تا 16 مگابایت که این توسط کاربر قابل افزایش است. داشتن بیش از حداقل مقدار حافظه هنگام چاپ صفحات با تصاویر بزرگ نیز مفید و سریع‌تر است.

انواع پرینترهای دو بعدی

چاپگر دو بعدی به احتمال زیاد اولین تصویری است که با شنیدن کلمه چاپگر در ذهن شما ظاهر می‌شود. همانطور که از نام آنها پیدا است، چاپگرهای دو بعدی بر روی یک صفحه صاف کار می‌کنند و برای چاپ متن، گرافیک و عکس‌ها بر روی سطح صاف اغلب کاغذ شناخته می‌شوند. این چاپگرها دارای انواع زیر هستند:

  • چاپگرهای لیزری: از لیزر، جوهر و درام گیرنده نور برای چاپ یک سند استفاده می‌کنند. پرتو لیزر متنی که قرار است روی درام گیرنده نوری چاپ شود را می‌کشد. هر جا که لیزر روی درام بکشد، بار منفی خواهد داشت و باعث چسبیدن جوهر می‌شود. سپس درام جوهر را روی کاغذ می‌پیچد و سند تمام شده را ایجاد می‌کند.
  • پرینترهای جوهرافشان: رایج‌ترین چاپگرهایی هستند که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها از صدها تفنگ جوهر ریز برای شلیک جوهر به صفحه استفاده می‌کنند. همه کاراکترها و تصاویر چاپ شده، از صدها نقطه در هر اینچ مربع تشکیل شده‌اند. چاپگرهای جوهر افشان به طرز فریبنده‌ای مقرون به صرفه هستند اما هزینه‌های آن زمانی افزایش می‌یابند که هزینه تعویض مکرر کارتریج‌های جوهر را در نظر بگیرید.
  • پرینترهای LED: شبیه پرینترهای لیزری هستند، با این تفاوت که به جای لیزر از نور LED برای کشیدن روی درام استفاده می‌کنند.
  • چاپگرهای جوهر جامد: از چوب‌های جوهر جامد یا گرانول‌هایی شبیه به موم برای ذوب آنها برای چاپ روی کاغذ استفاده می‌کنند. این نوع چاپگر می‌تواند تصاویر و اسناد عالی تولید کند، اما برخی از معایب آن شامل انتظار برای گرم کردن یا سرد شدن، مشکل در نوشتن روی اسناد به دلیل جوهر مومی و عدم توانایی در لایه بندی اسناد به دلیل ذوب شدن جوهر مبتنی بر موم هستند.
  • چاپگرهای حرارتی: نیازی به جوهر ندارند اما با اعمال گرما روی کاغذهای حساس به حرارت چاپ می‌کنند. آاین چاپگرها بیشتر برای چاپ رسید استفاده می‌شوند.

Printerسه بعدیانواع پرینترهای سه بعدی

یک چاپگر سه بعدی می‌تواند اشیاء سه بعدی را بر اساس مدل‌های CAD یا مدل‌های سه‌بعدی دیجیتال ایجاد کند. پس از ایجاد یک مدل سه بعدی و آماده شدن برای چاپ، مدل فرآیندی به نام برش را طی می‌کند. این فرآیند مدل را به صدها یا حتی هزاران مقطع برش می‌دهد که سپس به لایه‌هایی تبدیل می‌شوند که چاپ خواهند شد.

برش یا از طریق یک برنامه برش قبل از ارسال آن به چاپگر انجام می‌شود یا برخی از چاپگرها دارای یک برش دهنده داخلی هستند. درست مانند پرینترهای دو بعدی، گزینه‌ها و روش‌های چاپ مختلفی برای انتخاب چاپ سه بعدی وجود دارند. در زیر برخی از رایج‌ترین انواع پرینترهای سه بعدی آورده شده‌اند:

  • استریولیتوگرافی (SLA)
  • پردازش نور دیجیتال (DLP)
  • مدلسازی رسوب ذوب شده (FDM)
  • پخت گزینشی به وسیله لیز (SLS)
  • ذوب لیزری انتخابی (SLM)
  • ذوب پرتو الکترونیکی (SLM)
  • تولید اشیای چند لایه (LOM)
  • بایندر جتینگ (BJ)
  • جت مواد (MJ)

انواع چاپگرهای قدیمی

چند نوع چاپگر نسل اول وجود دارند که منسوخ شده و امروزه به ندرت استفاده می‌شوند:

  • چاپگر ماتریس نقطه‌ای: چاپ ماتریس نقطه‌ای یک فناوری چاپگر ضربه‌ای قدیمی برای اسناد متنی است که هر بار یک خط به کاغذ می‌خورد. چاپگرهای ماتریس نقطه ای کیفیت چاپ بسیار ابتدایی را ارائه می‌دهند.
  • چاپگر خطی: چاپگر خطی یک خط متن را در یک زمان چاپ می‌کند. در حالی که چاپگرهای خطی قدیمی‌تر هستند، امروزه هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

زبان‌های برنامه نویسی چاپگر

زبان‌های چاپگر دستوراتی از کامپیوتر به چاپگر هستند تا به چاپگر نحوه فرمت کردن سند چاپ شده را بگویند. این دستورات اندازه فونت، گرافیک، فشرده سازی داده‌های ارسال شده به چاپگر، رنگ و سایر را مدیریت می‌کنند. دو زبان محبوب چاپگر ها به شرح زیر هستند:

پست اسکریپت (PostScript)

پست اسکریپت یک زبان چاپگر است که از عبارات انگلیسی و ساختارهای برنامه‌ای برای توصیف ظاهر یک صفحه چاپ شده برای چاپگر استفاده می‌کند. ادوبی (Adobe) زبان چاپگر را در سال 1985 توسعه داد و ویژگی‌های جدیدی مانند فونت‌های طرح کلی و گرافیک برداری که می‌توان با پلاتر چاپ کرد را معرفی کرد. پست اسکریپت به چاپگرها محدود نمی‌شود. می‌توان آن را با هر دستگاهی مانند صفحه نمایش، ضبط کننده اسلاید و تنظیم کننده تصویر ایجاد می‌کند، استفاده کرد.

زبان کنترل چاپگر  (PCL)

زبان کنترل چاپگر یک زبان کد فرار است که برای ارسال دستورات به چاپگر برای چاپ اسناد استفاده می‌شود. HP در ابتدا زبان کنترل چاپگر را برای چاپگرهای ماتریس نقطه‌ای و جوهر افشان ابداع کرد. زبان کنترل چاپگر از زمان معرفی خود به یک استاندارد صنعتی تبدیل شده است. تولیدکنندگان دیگری که کلون‌های HP را می‌فروشند، آن را کپی کرده‌اند. برخی از این کلون‌ها بسیار خوب هستند اما تفاوت‌های کوچکی در نحوه چاپ یک صفحه در مقایسه با چاپگرهای واقعی HP وجود دارند. در سال 1984، چاپگر اصلی HP LaserJet با استفاده از زبان کنترل چاپگر معرفی شد که به تغییر ظاهر اسناد چاپگر ارزان قیمت از کیفیت ضعیف به کیفیت استثنایی کمک کرد.

چاپگر  (PCL)فونت‌ها در چاپگر

فونت مجموعه‌ای از کاراکترها با سبک و اندازه خاص در یک طرح کلی تایپ است. چاپگرها از فونت‌های داخلی و فونت‌های خارجی برای چاپ اسناد استفاده می‌کنند که به شرح زیر هستند:

فونت‌های داخلی

همه چاپگرها با یک یا چند فونت داخلی عرضه می‌شوند. با قرار دادن یک کارتریج فونت در چاپگر یا نصب فونت‌های نرم روی هارد دیسک، می‌توان فونت‌های اضافی را اضافه کرد. بر خلاف فونت‌های خارجی، فونت‌های داخلی را نمی‌توان پاک کرد.

فونت‌های خارجی

فونت‌های خارجی بر روی هارد دیسک یا درایو فلش نصب می‌شوند و پس از چاپ سندی که از فونت نرم خاصی استفاده می‌کند، به حافظه کامپیوتر ارسال خواهند شد. فونت‌های خارجی را می‌توان از اینترنت دانلود کرده یا از فروشگاه‌ها خریداری کرد.

مزایا و معایب چاپگر

پرینترهای کامپیوتری یک تجهیزات رایج در خانه‌ها و ادارات هستند. آنها اغلب به عنوان بخشی از یک بسته کامپیوتری هستند که شامل ماوس، صفحه کلید و مانیتور می‌شوند. داشتن یک چاپگر مزایا و معایب زیر دارد:

1- راحتی

یک مزیت اصلی چاپگرهای کامپیوتری، راحتی است. چاپ اسناد در خانه در مقایسه با مراجعه به یک چاپگر تجاری یا فروشگاه لوازم اداری می‌تواند در زمان و هزینه صرفه جویی کند. همچنین راه خوبی برای مدیریت اسناد و مدارک با تهیه نسخه‌های چاپی برای استفاده به عنوان پشتیبان یا چاپ اسناد یا نامه‌هایی است که باید از طریق پست ارسال شوند.

2- هزینه اولیه

اولین عیب پرینترها، ناشی از هزینه اولیه است. برای کاربرانی که فقط گاهی اسناد را چاپ می‌کنند، ایجاد یک رابطه خوب با یک چاپخانه محلی ممکن است ایده خوبی باشد و گزینه مقرون به صرفه تری نسبت به سرمایه گذاری چند صد دلاری در چاپگر خانگی خواهد بود. در حالی که برخی از مدل‌های اولیه بسیار مقرون به صرفه هستند، پرینترهای لیزری رنگی و چاپگرهای عکس با کیفیت بالا، محدودیت‌هایی دارند که سرمایه‌ گذاری قابل توجهی را نشان می‌دهند.

3- هزینه بلند مدت

پرینترها همچنان می‌توانند هزینه‌های بلند مدت داشته باشند. کاربران باید یک منبع ثابت کاغذی تهیه کنند که این می‌تواند به ویژه برای چاپگرهای عکس که تصاویر را روی کاغذ عکس با کیفیت بالا و براق تولید می‌کنند، گران باشد. جوهر و تونر به ترتیب برای پرینترهای جوهرافشان و لیزری نیز گران هستند و با استفاده باید جایگزین شوند. در نهایت، هر چاپگری ممکن است نیاز به تعمیر و نگهداری یا تعمیرات گاه به گاه داشته باشد که این منجر به هزینه بیشتری می‌شود.

4- اتلاف

داشتن چاپگر متصل به کامپیوتر، راهی برای تشویق به اتلاف است. کاربران ممکن است به احتمال زیاد نسخه‌های چاپی اسنادی که به راحتی می‌توانند آن به صورت آنلاین یا خارج از مانیتور کامپیوتر بخوانند را چاپ کنند. چاپ اضافی باعث هدر رفتن برق، جوهر و کاغذ می‌شود و در طول زمان می‌تواند هزینه قابل توجهی را به همراه داشته باشد. وقتی فقط اسناد ضروری برای چاپ فرستاده می‌شوند، تنها پس از تصحیح گسترده، ضایعات بسیار کمتری وجود دارد.

5- امکانات

یکی دیگر از مزایای مهم چاپگر، لیست طولانی ویژگی‌هایی است که برخی از مدل‌ها شامل می‌شوند. علاوه بر چاپ اسناد و عکس‌ها، برخی از چاپگرها همچنین می‌توانند اسکن، فکس و کپی تهیه کنند. این به این معنی است که یک چاپگر کامپیوتری ممکن است در واقع جایگزین چندین دستگاه مختلف شود. این مهم فضای کافی در محیط اداری را ایجاد می‌کند.

چاپگر همه منظورعملکرد چاپگر همه منظور

پرینتر همه منظوره نوعی چاپگر را توصیف می‌کند که چندین ماشین اداری را در یک دستگاه ترکیب می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که فضای بیشتری برای سایر موارد در دفتر خود داشته باشید. یک چاپگر همه منظوره بسته به سازنده و مدل می‌تواند از نظر کیفیت و قیمت بسیار متفاوت باشد.

عملکرد چاپ

بسته به چاپگری که انتخاب می‌کنید، چاپگرهای چند منظوره اسناد را از نرم‌افزار بهره وری شما با جوهر سیاه و سفید یا رنگی چاپ می‌کنند. آنها می‌توانند پرینترهای لیزری یا چاپگرهای جوهرافشان باشند. عملکردهای چاپ بسته به سرعت و وضوح متفاوت هستند. وقتی به سرعت چاپگر نگاه می‌کنید، به تعداد صفحات در دقیقه یا PPM نگاه کرده که چاپگر می‌تواند چاپ کند. PPM متفاوت است زیرا چاپ سیاه و سفید معمولاً سریع تر از چاپ رنگی است.

هرچه PPM بالاتر باشد، چاپگر سریع تر اسناد شما را چاپ می‌کند. کیفیت چاپگر نیز مهم است. کیفیت با تعداد نقاط در اینچ یا DPI اندازه‌گیری می‌شود. DPI مقدار جوهر تولید شده توسط چاپگر در یک منطقه 1 اینچی است. در حالی که همه چاپگرها می‌توانند اسناد را چاپ کنند، چاپگرهایی با DPI بالاتر، چاپ‌های با کیفیت بالایی مانند عکس‌ها را چاپ خواهند کرد.

عملکرد اسکن و فتوکپی

یک چاپگر همه منظوره جای اسکنر و دستگاه فتوکپی را برای برخی دفاتر می‌گیرد. اسکنرها یک تصویر را از یک صفحه چاپ شده، هم متن و هم عکس می‌گیرند و آنها را به فرمت دیجیتالی تبدیل می‌کنند. دستگاه فتوکپی متن و تصاویر را تکثیر کرده و نتایج را چاپ می‌کند. مانند چاپ، شما به دنبال این هستید که چاپگر چندکاره با چه سرعتی کپی و اسکن می‌کند. از آنجایی که می‌خواهید اسکن‌ها و فتوکپی‌ها دقیق باشند، رزولوشن اسکن یا فتوکپی باید بالا بوده تا کپی شبیه نسخه اصلی به نظر برسد.

عملکرد فکس

چاپگرهای همه کاره دارای فکس هستند. فکس به عنوان یکی از عملکردهای آن محسوب می‌شود که به شما این امکان را می‌دهند تا چاپگر را برای خدمات فکس به یک تلفن یا به رایانه خود متصل کنید. هنگام دریافت یا ارسال فکس، چاپگر سیگنال‌های الکترونیکی را به متن و تصویر تبدیل کرده و آنها را چاپ می‌کند. مانند اسکن و چاپ، شما به دنبال وضوح و سرعت برای خروجی اسناد فکس شده خود هستید اما همچنین می‌خواهید میزان حافظه فکس را در چاپگر نیز بررسی کنید. به دنبال ظرفیت حافظه بگردید تا ببینید چاپگر می‌تواند چند صفحه را در حین رسیدن یا ارسال فکس ذخیره کند یا خیر. ظرفیت بالاتر به این معنی است که می‌توان فکس‌های بیشتری را در حین چاپ برای شما ارسال کرد.

عملکرد پورت‌های USB

اکثر چاپگرهای همه منظوره دارای پورت USB هستند تا بتوانید چاپگر خود را به دوربین دیجیتال متصل کرده و مستقیماً از دوربین چاپ کنید. برخی از چاپگرها دارای جایگاه کارت حافظه می‌باشند که به شما این امکان را می‌دهد تا کارت حافظه خود را از دوربین دیجیتال خارج کرده و عکس‌ها را چاپ کنید یا به شما این امکان را می‌دهد تا تصاویر را به کامپیوتر خود منتقل کنید.

کلام آخر

چاپگر دستگاهی است که خروجی متن و گرافیک را از کامپیوتر می‌پذیرد و این اطلاعات را به کاغذ و برگه‌ها منتقل می‌کند. چاپگرها می‌توانند هر اطلاعاتی را که به آن منتقل شده است، اعم از متن، اعداد یا تصاویر را چاپ کنند. این بستگی به نوع چاپگری دارد که ماده چاپی با چه کیفیت یا رنگی را چاپ می‌کند. در این مهم برند سازنده و ویژگی‌های دستگاه بسیار مهم خواهد بود.

 

منابع:

https://www.webopedia.com//

https://whatis.techtarget.com/

https://www.techwalla.com//

https://smallbusiness.chron.com/

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *