نصب و راه اندازی شبکه با بالاترین کیفیت
شبکهها از نظر اندازه و نوع متفاوت هستند اما الزامات اصلی آنها از جمله سرعت، قابلیت اطمینان و امنیت برای همه یکسان است. ما در پینگونت میتوانیم پکیج کاملی از شرایط نصب و راه اندازی شبکه اینترنت را با بالاترین کیفیت ارائه دهیم. تمام سختافزار و نرمافزار لازم از جمله نصب کابل، پوشش کامل بیسیم، راه اندازی پچ پنل و امنیت شبکه کامپیوتری را تامین میکنیم. پیاده سازی شبکه توسط پینگونت در بالاترین سطح ممکن انجام می شود.
ما میتوانیم شبکهای را به شما ارائه دهیم که مناسب شرایط و نیازهای شما باشد، بنابراین چه در حال نقل مکان به محل جدید هستید یا فقط میخواهید شبکه موجود خود را بهبود ببخشید، با ما تماس بگیرید تا در مورد پروژه نصب و راه اندازی شبکه در خدمتتان باشیم. خدمات اجرای شبکه جامع ما شامل سرورها، ذخیرهسازی، شبکه، امنیت، سرویس های ابری و راه حلهای بازیابی نسخه پشتیبان شبکه است.
ما تخصص لازم برای ارائه خدمات به موقع و با کیفیت را داریم و این کار را ابتدا با نیازسنجی کسب و کار شما انجام میدهیم. ما با درک نیازهای امروز و فردای سازمان شما میتوانیم زیرساخت مناسب را طراحی کنیم تا از ایجاد مشکل در هر مرحله از اجرای شبکه جلوگیری کنیم. ما با بررسی ظرفیت شبکه، پیش بینی رشد در آینده، بررسی موانع امنیتی، بررسی تجهیزات مورد نیاز شبکه و هزاران مسئله ریز و درشت، کسب و کار شما را به آینده میبریم.
فواید همکاری با پینگونت
ارائه بالاترین کیفیت
از بررسی و نیازسنجی گرفته تا نصب و پایان پروژه، پینگونت در هر مرحله از نصب و پیاده سازی شبکه همراه شماست. در پایان پروژه، شما یک سیستم شبکه کاملاً تست شده و مطابق با استانداردهای روز را خواهید داشت. کیفیت بالای خدمات، شما از مشکلات دور نگه خواهد داشت.
پشتیبانی 24/7
سیستم پشتیبانی ما در تمام ایران منحصر به فرد است. کارشناسان ما در هفت روز هفته و به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به پرسشها و نیازهای شماست. حتی اگر ساعت 5 صبح هم هم با ما تماس بگیرید، مشکلات شما را به سرعت برطرف میکنیم.
همکاری با کلیه سازمانها
ما با سازمان ها و کسب و کارهای مختلفی همکاری میکنیم. خدمات نصب و راه اندازی شبکه در پینگونت برای مؤسسات آموزشی و دانشگاهها، کارخانهجات و واحدهای تولیدی، بیمارستان ها و درمانگاهها، هتلها و مهمانسراها، برجها و منازل مسکونی و همچنین نصـب و راه اندازی شبکه بین شعب مرکزی و دفاتر است.
خدمات نصب و راه اندازی شبکه
خدمات پسیو شبکه
- طراحی زیرساخت شبکه
- خدمات کابل کشی شبکه
- کابل کشی برق و اتصالات برق تجهیزات
- نصب و راه اندازی تجهیزات برق اضطراری UPS
- طراحی اتاق و تجهیزات مانیتورینگ شبکه
- نصب و راه اندازی سیستم و تجهیزات سانترال
- نصب دوربین های تحت شبکه
- نصب سیستم های امنیتی و فایروالهای سخت افزاری
- نصب تجهیزات استقرار سرور، طراحی و نصب رک ها
- نصب و پیاده سازی سیستمهای ورود و خروج
- نصب سوییچها، روترها و کانکتورهای شبکه برای اتصال بخش های مختلف به یکدیگر
- راه اندازی تجهیزات اتاق سرور و تجهیزات نکهداری از اتاق سرور
- نصب و راه اندازی تجهیزات شبکه های وایرلس
- تست و عیب یابی تجهیزات شبکه
خدمات اکتیو شبکه
- نصب و راه اندازی و پیکربندی سیستم عاملهای ویندوز، لینوکس و غیره
- راه اندازی و پیکربندی سرور
- کانفیگ سوییچ ها و روترها
- راه اندازی و تنظیم سرویس های مختلف ویندوز سرور مانند رولهای DHCP، DNS، Mail Server وغیره
- نصب و راه اندازی فایروال های امنیتی
- نصب و پیاده سازی سیستم های مانیتورینگ شبکه و مانیتورینگ مصرف اینترنت
- نصب و راه اندازی آنتی ویروس های تحت شبکه
- نصب و پیاده سازی اتوماسیون های اداری
- نصب و راه اندازی دیتابیس های مشترک در شبکه
- نصب و پیاده سازی اکتیو دایرکتوری و تعریف کاربران در شبکه
- تنظیم policy های مختلف در شبکه و ایجاد سطح دسترسیهای مدیریتی و کاربری
- نصب و راه اندازی سیستم های بکاپ گیری و پشتیبانگیری اتوماتیک
- نصب و راه اندازی سرویسهای مجازی سازی سرور و کلاینت
مراحل نصب و راه اندازی شبکه در تهران
بازدید از محل
ابتدا محل مورد نظر توسط کارشناسان پینگونت بازدید میشود. بازدید از محل جهت امکان سنجی نیازهای کسب و کار انجام میشود. در مرحله بازدید، نظرات و نیازهای مدیران با تیم نصب مورد بررسی و تحلیلی قرار میگیرد. سپس یک طرح کلی از نقشه شبکه به سازمان ارائه میشود.
اجرای شبکه
متخصصان پینگونت جهت نصب شبکه و با قرار قبلی در محل حاضر میشوند. شرایط اجرای شبکه ممکن است چند جلسه و بسته به نیازهای سازمانی زمانبر باشد. در این مرحله تیم اجرایی وارد محل میشوند تا زیر ساختهای شبکه اعم از کابل کشی، نصب دستگاهها و غیره را انجام دهند.
ارائه پیشنهاد
پس از بازدید از محل، نقشه شبکه و تجهیزات مورد نیاز تعیین میشوند. سپس برآورد هزینه صورت میگیرد. نتیجه نهایی به صورت لیستی از تجهیزات همراه با مبلغ تمام ده هر کدام از اقلام به کسب و کار ارائه میشود. جزئیات اجرایی کار و ابهامات در این مرحله مورد بررسی قرار میگیرند.
تحویل و پشتیبانی
تیم اجرایی کلیه مراحل کار را تست میکنند تا هرگونه عیب و مشکل برطرف شود. نصب و راه اندازی شبکه به شکلی کاملاً تست شده به کارفرما تحویل داده میشود. سپس مرحله پشتیبانی از شبکه آغاز میشود. تیم پشتیبانی پینگونت وضعیت شبکه را آنالیز و پایش میکنند تا از بروز اشکالات پیشگری نمایند.
قیمت خدمات نصب و راه اندازی شبکه
سوالات متداول
خدمات پینگونت در راستای بالا رفتن میزان کارآیی، عدم قطعی شبکه، ارتقاء شبکه، کاهش چشمگیر هزینهها، مدیریت و نظارت، عیب یابی شبکه، کاهش میزان ریسک در شبکه، افزایش امنیت، حافظت از اطلاعات و غیره ارائه میشوند.
کلیه کسب و کارهای تولیدی، بازرگانی و خدماتی مشتری ما هستند. هر سازمان دولتی و خصوصی که نسبت به داشتن خدمات شبکه احساس نیاز کند، می تواند با ما تماس بگیرد.
ما یک شرکت معتبر هستیم و در زمان همکاری با شما، قرارداد قانونی امضاء میکنیم. شما میتوانید با ما قرارداد بلند مدت داشته باشید تا به صورت 24 ساعته و در 7 روز هفته از شبکه شما حافظت کنیم.
سیستم پشتیبانی در پینگونت کاملاً هوشمند و پویا است. شما در هر ساعت از شبانه میتوانید با تیم پیشتیبانی تماس بگیرید. حتی اگر ساعت 5 صبح نیز با ما تماس حاصل فرمائید، پاسخ خود را خیلی سریع دریافت خواهید کرد.
اگر مشکلات به صورت ریموت قابل حل باشند، کارشناسان پینگونت از راه دور به رفع مشکل مبادرت میورزند. اگر مشکلات سخت افزاری وجود داشته باشد، با اولین تماس شما، کارشناس ما به سرعت به محل شرکت شما میشتابد.
مشاوره به هر دو صورت حضوری و آنلاین و به شکلی رایگان امکان پذیر است. شما میتوانید با تماس قبلی، نسبت به زمان دریافت مشاوره حضوری برنامه ریزی لازم را انجام دهید؛ اما برای مشاوره آنلاین و رایگان در هر زمان از روز با پینگونت تماس بگیرید.
مناطق 22 گانه تهران و نواحی حومه از جمله ورامین، اسلامشهر، شهریار، ملارد، رباط کریم، دماوند، پردیس، بهارستان، پیشوا، شهر ری، شهر قدس، قرچک و شمیرانات تحت پوشش خدمات شبکه پینگونت قرار دارند.
درخواست بازدید و مشاوره
شما می توانید با استفاده از فرم زیر، درخواست خود برای بازدید و مشاوره در خصوص خدمات نصب و راه اندازی شبکه را برای ما ارسال بفرمایید. ما با شما تماس میگیریم.
نصب و راه اندازی شبکه
یک شبکه قوی و قابل اعتماد، نشان دهنده یک جزء مهم از هر سازمانی است که برای ارائه حداقل برخی از محصولات یا خدمات خود به اتصال به اینترنت متکی میباشد. هرگز نیازی نیست که کسب و کار شما زمان ارزشمند خود را به دلیل قطعی و کندی شبکه تلف کند، زیرا میتوانید بهترین خدمات نصب و راه اندازی شبکه را دریافت کنید. پیاده سازی شبکههای کامپیوتری اگر به صورت اصولی و توسط تیمی مجرب انجام شود، فواید بسیاری به همراه خواهد داشت.
مزایای نصب و راه اندازی شبکه
نصب شبکه فرآیندی است که نه صرفاً برای راه اندازی سریع و قابل اعتماد بلکه برای اطمینان از قوی بودن زیرساخت شبکه طراحی شده است. نحوه انجام این فرآیند تا حد زیادی به مشخصات و نیازهای هر کسب و کار بستگی دارد. در زیر به پنج مزیت استفاده از بهترین خدمات نصب و راه اندازی شبکه اشاره میکنیم:
1- صرفه جویی در زمان و نصب حرفهای
از نظر فنی، نصب شبکه کاری حرفه ای است و باید توسط متخصصان این حوزه انجام شود؛ اما اگر به دنبال خدمات مربوط به راه اندازی شبکه نباشید و خودتان بخواهید دست به کار شوید! احتمالاً زمان زیادی را نیاز دارید که بتوانید جزئیترین مسائل مربوط به نصب شبکه را یاد بگیرید. علاوه بر این، یک متخصص احتمالاً بهتر از شما میداند که چگونه مسائل پیش بینی نشده را حل کند. پس بهتر است وقت خود را صرف مسائل مهم شرکت خود کنید و نصب و راه اندازی شبکه را به متخصصین بسپارید.
2- کسب حداکثر سرعت و اطمینان از دسترسی
در دهه گذشته، سرعت اتصال به اینترنت به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. طبق آمار، متوسط سرعت اتصال به اینترنت در ایالات متحده در سه ماهه اول سال 2017، 18.75 مگابیت بر ثانیه (Mbps) بوده است. برای مقایسه، این رقم در سه ماهه اول سال 2010، 3.87 مگابیت بر ثانیه بود. یک متخصص نصب شبکه میداند که چگونه سیستمهای مختلف کامپیوتری در یک شبکه به هم متصل میشوند؛ بنابراین میتواند خدمات نصب و راه اندازی شبکه را با بالاترین سرعت ارائه دهد.
3- گزارش اولیه در مورد امنیت و خطرات
یک متخصص پیاده سازی شبکه نه تنها سیستم شبکههای کامپیوتری را نصب میکند بلکه او همچنین میتواند گزارشهای اولیهای در مورد امنیت و خطرات شبکه را در اختیار کسب و کارها قرار دهد. با این کار میتوان نشان داد که راه اندازی یک شبکه خاص در سازمان ممکن است با هرگونه مشکل امنیتی مواجه شود و اعلام خطر نسبت به خطرات مهم است. متخصص حتی ممکن است از یک نمودار برای ارزیابی سطح خطر و تجزیه و تحلیل هرگونه آسیب پذیری خارجی در برابر نقض دادهها یا سایر مسائل موجود استفاده کند.
4- کاهش هزینههای کسب و کارها
اگرچه ممکن است در ابتدا احساس کنید که نصب و راه اندازی شبکه حرفهای هزینه بسیار زیادی دارد اما بازدهی که از این سرمایه گذاری دریافت میشود، ارزش اجرای آن را خواهد داشت. بخشی از این امر مربوط به این واقعیت است که یک شرکت ارائه دهنده خدمات پیاده سازی شبکه بهتر میداند از چه منابعی برای نصب شبکه استفاده کند. بسیاری از شرکتها همیشه از جدیدترین فناوری ها آگاهی دارند و نوآوریهای جدید را ضمیمه کار خود میکنند.
5- تطابق با نیازهای سازمان
هر سازمانی مجموعهای منحصر به فرد از نیازها و اهداف دارد. بنابراین، نصب و راه اندازی شبکه باید مطابق با این اهداف و ضرورتها تنظیم شود. اگر سازمان دفاتری در چندین نقطه شهر دارد، ممکن است برای برقراری ارتباط اطلاعات کلیدی در مورد فرآیندها و استراتژیهای تجاری ضروری به چندین شبکه نیاز داشته باشد. پیاده سازی چنین شبکه ای در چند نقطه شهر دشوار و پیچیده است و اغلب از طریق سیستم های بیسیم انجام میشود.
مراحل نصب و راه اندازی شبکه
در مراحل پیاده سازی شبکه باید یک چک لیست از سوالات به شرح زیر تهیه شوند تا در مورد برنامه ریزی و نصب یک شبکه جدید یا ارتقا یافته، حوزههای اصلی را پوشش داد.
الزامات اولیه برای پیاده سازی شبکه
- چند نفر از شبکه استفاده خواهند کرد؟
- چند کاربر از راه دور یا خارج از محل شرکت هستند و نیاز به دسترسی به شبکه دارند؟
- چند کامپیوتر در محل به شبکه متصل خواهند شد؟
- چند دستگاه در محل (کامپیوتر، سرور، اسکنر، چاپگر و سایر) به شبکه نیاز دارند؟
- باید کاربران از راه دور چگونه به شبکه دسترسی داشته باشند؟
- کدام برنامههای کاربردی مبتنی بر سرور مانند پایگاههای داده (دیتابیس ها)، ایمیل (Email) را قصد دارید در شبکه اجرا کنید؟ حداقل سخت افزار مورد نیاز این برنامههای کاربردی مبتنی بر سرور چیست؟
- مشخصات سرورهایی که قصد دارید روی شبکه نصب کنید (به عنوان مثال مقدار حافظه، مقدار رم، سرعت پردازنده و سایر) چیست؟
الزامات سخت افزاری شبکه
- شبکه شما از چه دستگاههای دیگری پشتیبانی میکند ؟ مانند دستگاههای پشتیبان گیری (بکاپ گیری)، منابع برق اضطراری (UPS) ، چاپگرهای شبکه و سایر موارد؟
- آیا هابها یا سوئیچها دارای پورتهای کافی برای تعداد اتصالات مورد نیاز شما هستند؟
طراحی الزامات شبکه
- از چه توپولوژی شبکهای استفاده خواهید کرد؟
- آیا همه ایستگاههای کاری کارتهای رابط شبکه (NIC) مناسبی برای پشتیبانی از این فناوری دارند؟
- از کدام سیستم عامل شبکه استفاده خواهید کرد (مانند ویندوز، لینوکس و سایر)؟
- از کدام نوع کابل کشی استفاده خواهید کرد (کابل معمولی، فیبر نوری) یا کدام شبکه بیسیم مناسب است؟
- کابلهای شبکه کجا قرار خواهند گرفت؟
- آیا مقررات ساختمانی وجود دارد که بر روی کابل کشی تأثیر بگذارد؟
- دستگاهها، سرورها،هابها یا سوئیچها، چاپگرها، فایروالها و روترها، مودمها و سایر را در کجا قرار خواهید داد؟
- آیا نیاز به رک دارید ؟
امنیت و پشتیبان گیری از شبکه
- چه تدابیر امنیتی را در نظر خواهید گرفت (حفاظت در برابر ویروس ها و باج افزارها ، استفاده از آنتی ویروس ها و نرم افزاری های امنیتی، رمزهای عبور کاربر، فایروالها، رمزگذاری دادهها و سایر)؟
- آیا باید سرور خود را از نظر فیزیکی ایمن کنید ؟ (مثلاً آن را در کمد یا رک قفل کنید)؟
- چگونه از دادههای شبکه خود نسخه پشتیبان تهیه میکنید؟ (چه راه هایی برای بکاپ از اطلاعات دارید ؟)
- ظرفیت پشتیبان گیری چقدر است؟ آیا به اندازه کافی بزرگ است که از تمام دادههای سرورها و دستگاههای شبکه را پشتیبانی کند؟
- آیا راه حل پشتیبان گیری شما این ظرفیت را دارد که با رشد دادههای جدید توسعه پیدا کند؟
- چند وقت یکبار از فایلها نسخه پشتیبان تهیه میشود و چه مدت از فایلهای پشتیبان گیری شده نگهداری میکنید؟
- چه دستگاههایی به منبع تغذیه اضطراری نیاز دارند؟
- آیا تهویه کافی در اطراف سرورهای شما وجود دارد؟
خدمات پشتیبانی شبکه
آیا منابع اختصاص داده شده برای حوزههای زیر را دارید:
- نصب شبکه
- نصب کابل
- پشتیبانی فنی شبکه
- مدیریت شبکه
- امنیت شبکه
- نگهداری شبکه
- آموزش استفاده از شبکه
ارتقاء شبکه یا استفاده از یک سیستم عامل جدیدتر یا متفاوتتر، میتواند یک کار چالش برانگیز باشد. برنامه ریزی مؤثر میتواند زمان از کار افتادن سیستم را محدود کند، خرابیهای شبکه را کاهش دهد و انتقال یکپارچه و حداقل اختلال را برای کاربران تضمین کند.
اصول نصب و راه اندازی شبکه
برای آشنایی با اصول نصب و پیاده سازی شبکه میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
1- انتخاب نوع شبکه
هنگامی که شرایط نصب یک شبکه آغاز میشود، اولین کاری که باید انجام داد این است که میخواهیم از چه نوع شبکهای استفاده کنیم. سه نوع اصل شبکه از نظر نوع اتصال به شرح زیر هستند:
شبکه کابلی چیست؟
راه اندازی شبکه سیمی چندین مزیت دارد که مهمترین آن امنیت است. نفوذ به یک شبکه سیمی برای هکرها بسیار سختتر از ربودن دادهها از اتصال وای فای است. شبکههای سیمی سریعتر هستند زیرا نیازی به ارسال سیگنال ندارند. با این حال، اگر چندین دستگاه در اتاقهای مختلف اجرا میشوند، شبکههای سیمی میتوانند کمی پیچیده شوند. برای استفاده از این نوع شبکه باید کابلهای اترنت (Ethernet) را بین هر دستگاه و یک هاب، روتر یا سوئیچ اجرا کرد. سخت افزار این نوع شبکه نیز به سرمایه گذاری اولیه بیشتری دارد.
شبکه بیسیم چیست؟
مهمترین مزیت شبکههای وای فای (Wi-Fi)، انعطاف پذیری آنها است. میتوان چندین دستگاه را در اتاقهای مختلفی در یک شبکه بدون نیاز به سیم کشی اضافی اجرا کرده و دستگاهها را به راحتی از اتاقی به اتاق دیگر منتقل کرد. متأسفانه، به خطر افتادن امنیت را باید مهمترین عیب این سیستم دانست. این شبکه همچنین نسبت به شبکه سیمی کندتر کار میکند و ممکن است تحت تأثیر چیزهایی مانند دیوارها، لولهها، مایکروویوها و کابینتهای بایگانی قرار گیرد. اکثر شبکههای بیسیم با حدود نیمی از سرعت پیش بینی شده خود کار میکنند و نسبت به شبکه کابلی از سرعت کمتری برخوردار هستند.
شبکه ترکیبی چیست؟
شبکههای ترکیبی میتوانند هم انعطاف پذیری وای فای و هم امنیت و سرعت یک شبکه سیمی را برای شما به ارمغان بیاورند. میتوان اتصالات سیمی را روی کامپیوترهایی که به امنیت و سرعت بیشتری نیاز دارند، راه اندازی کرد. همچنین، امکان این وجود دارد که تلفنها و سایر دستگاههای دارای وای فای را از بخش بیسیم شبکه خود اجرا کرد. برای راه اندازی شبکههای ترکیبی به خرید تجهیزات خاص مانند روتر و همه سخت افزارهای مربوط به شبکه سیمی و وای فای نیاز خواهد بود.
2- برنامه ریزی برای نصب و راه اندازی شبکه
هنگامی که نوع شبکه تعیین شد، باید در مورد شرایط نصب و پیاده سازی شبکه برنامه ریزی شود. این مرحله زمانی خواهد بود که تمام ملاحظات عملی شبکه برنامه ریزی میشوند. به عنوان مثال، کابل کجا اجرا میشود، کدام اتاقها به کدام گزینههای اتصال نیاز دارند؟ بعد از تصمیم گیری در مورد اینکه کابلهای شبکه قرار است از سقف یا زیر ساختمان عبور کنند، مراحل اجرایی شروع میشود. باید توجه کرد که نباید در مجاورت پریزها یا کابلهای ساختمان، سیم کشی شبکه انجام شود. در این مرحله شرایط نصب و پیاده سازی شبکه برنامه ریزی میشود.
3- تهیه سخت افزارهای مناسب شبکه
سخت افزاری که برای راه اندازی شبکه به آن نیاز است، تا حد زیادی به نوع شبکه بستگی دارد. اگر از یک شبکه سیمی استفاده میشود، به یک آداپتور شبکه اترنت، یکهاب یا سوئیچ اترنت و یک روتر اترنت احتیاج است. همچنین، داشتن مودم و نوع کابل کشی مناسب نیز ضروری خواهد بود. اگر از شبکه وای فای استفاده میشود، نیازهای سخت افزاری شما بسیار سبکتر خواهند بود. در این نوع شبکه به یک آداپتور شبکه بیسیم و یک روتر برای مدیریت شبکههای وای فای نیاز است. اگر تصمیم به استفاده از یک شبکه ترکیبی است، ممکن است به همه قطعات مربوط به این دو شبکه نیاز باشد.
4- نصب و اجرای شبکه
در وهله اول نیاز به انجام امور فنی برای عبور کابل و جانمایی آنها در محیط اداری است. تعیین موقعیت کامپیوترها و دیگر دستگاه در اتاقهای مختلف به تکنسین کمک میکند تا نحوه کابل کشی را به درستی برنامه ریزی کند. هنگامی که کابل کشی اجرا شد، زمان آن فرا رسیده که سیستم کامپیوتری را به شبکه وصل کرد. همانطور که هر کابل در خروجی دستگاه مورد نظر وصل میشود، باید از ابزار تست شبکه برای اطمینان در مورد کارکرد صحیح اتصالات کابلها با دستگاههای مختلف و اتصال آن شبکه استفاده کرد.
سپس دو دستگاه زیر نصب و راه اندازی میشوند:
راه اندازی روتر
در این مرحله باید روتر را نصب کرد. براساس نوع شبکه باید از روتر مناسب استفاده کرد. روتر وظیفه ارسال سیگنال اینترنت را از طریق کانالهای صحیح به هر دستگاه در شبکه بر عهده دارد و اگر به درستی نصب نشود، شبکه کار نخواهد کرد. یک سر کابل روتر را به پریز برق و سر دیگر را به درگاه کابل شبکه متصل می شوند. سپس یک سر کابل اترنت به روتر وصل میشود و سر دیگر به پورتهایی که به تازگی نصب شدهاند، وصل می شوند. حالا امکان اتصال به اینترنت امکان پذیر است.
راه اندازی مودم
اگر از وای فای یا شبکه ترکیبی استفاده میشود، نیاز به نصب مودم است. در برخی موارد، میتوان از دستگاههایی استفاده کرد که هم به عنوان روتر و هم مودم برای شبکههای بیسیم عمل میکنند. اگر یکی از این مدلها در دسترس است، می توان مراحل راه اندازی روتر را دنبال کرده تا بتوانید به اینترنت متصل کرد. اگر مودم و روتر به صورت جداگانه هستند، اول باید مودم را به پریز برق وصل کرد و سپس از اتصال کابل تلفن به مودم باید مطمئن شد. کابل اترنت را از یک طرف به روتر و از طرف دیگر به مودم وصل میشود. همچنین میتوان این کابل را مستقیماً از روتر به دستگاههای مختلف متصل کرد.
خدمات پسیو شبکه
کلیه امور مربوط به تجهیزات سخت افزاری مربوط به خدمات پسیو شبکه است. خدمات پسیو اغلب شامل موارد زیر میباشند:
- خدمات کابل کشی شبکه
- طراحی اتاق مانیتورینگ یا پایش شبکه
- نصب و راه اندازی برق اضطراری (UPS)
- پیاده سازی تجهیزات مربوط به تلفن سانترال
- نصب شبکه وایرلس
- نصب و تنظیم رک شبکه
- کابل کشی برق
- نصب تجهیزات پسیو شبکه مانند سوئیچ، روتر و غیره
- نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه
- نصب سیستمهای امنیتی
- نصب تجهیزات اتاق سرور شامل خنک کننده، تهویه هوا، اعلام و اطفاء حریق، کفپوش، دیوارپوش و سقف کاذب
- نصب سیستم احراز هویت هنگام ورود و خروج
- برقراری ارتباط بین بخش های مختلف
- تست و عیب یابی شبکه بعد از نصب اولیه
- طراحی شبکه و نقشه شبکه
- اجرا و پیاده سازی شبکه ساختار یافته
- ارتقا و بهینه سازی زیرساخت شبکه قدیمی
- نصب نودها، پریزها، کیستونها و پچ پنل
- نصب سنسورها و تجهیزات هوشمند سازی جهت کنترل شبکه و زیرساخت
- طراحی و استاندارد سازی اتاق سرور
- ارائه نقشه و گزارش کار از کابل کشی و بیسیم شبکه
خدمات اکتیو شبکه
کلیه امور مربوط به نصب یک سری نرم افزار مربوط به خدمات اکتیو شبکه است. خدمات پسیو اغلب شامل موارد زیر میباشند:
- نصب و پیکربندی سرورهای ویندوزی یا لینوکسی
- نصب و راه اندازی ویندوز سرور
- پیکربندی سوئیچ و روترهای سیسکو و میکروتیک
- نصب و راه اندازی سرویسهای شبکه روی سرورهای مختلف مانندDNS ،DHCP و غیره
- نصب تجهیزات اکتیو شبکه
- نصب فایروال
- نصب نرم افزارهای مانیتورینگ شبکه
- نصب نرم افزارهای امنیت شبکه
- نصب نرم افزارهای مدیریت و کنترل اینترنت و پهنای باند مصرفی
- نصب نرم افزارهای پشتیبان گیری به صورت اتوماتیک (مانند Bakito و Dropbox)
- نصب نرم افزارهای اتوماسیون اداری
- نصب سرویسهای مجازی سازی سرور و کلاینت
- نصب سرویسهای ارتباطی تحت شبکه
- نصب نرم افزارهای کاربردی شبکه
- نصب و راهاندازی شبکه دامین و سرویسهای مرتبط با آن
- ارائه خدمات VoIP
- نصب و راه اندازی ایمیل سرور (Email Server)
- نصب و پیکربندی تجهیزات سخت افزاری تحت شبکه با برندهای سیسکو، میکروتیک، HP ،SuperMicro ،Juniper ، Intel و غیره.
نکات مهم جهت نصب و راه اندازی شبکه
در زمان پیاده سازی شبکه باید به برخی نکات مهم به شرح زیر توجه شود:
بررسی نیازهای سازمانی
تعداد افرادی که از شبکه استفاده میکنند، میتواند تعداد کامپیوترها و تجهیزات مورد نیاز را تعیین کند. سپس باید نحوه تعامل کاربران با سیستم در نظر گرفته شود تا ویژگیهایی که نیاز است، تعریف شود. باید به پرسش های زیر جواب داده شود:
- چه نوع دسترسی به شبکه مورد نیاز است؟
- آیا هر کاربر کامپیوتر مخصوص به خود را دارد؟ یا چندین کاربر از یک رایانه مشترکی استفاده میکنند؟
- تا چه اندازه باید به کارکنان دسترسی به بخشهای مختلف شبکه را ارائه کرد؟
نیازهای تیمها و بخشهای مختلف در سازمان باید توسط شرکت ارائه دهنده خدمات نصب و راه اندازی شبکه بررسی شوند. با بررسی این نیازهای میتوان مقدار بودجه و تجهیزات لازم را برآورد کرد.
توسعه زیرساختهای شبکه
اهداف سازمان در حدود سه تا پنج سال آینده را باید بررسی کرد. این مهم میتواند به معنای توسعه زیرساختهای جدید در حال حاضر یا آینده نزدیک باشد. همانطور که در مورد روش توسعه زیرساخت شبکه فکر میشود، طرح هایی که ممکن است بر نیازهای آینده سازمان تأثیر بگذارند، باید شناسایی شوند. نیازهای آینده میتوانند شامل افزایش تعداد کارکنان، افزایش متراژ فضای اداری، کار از راه دور یا نصب بستههای نرم افزاری جدید باشد. پیش بینی نیازهای آینده میتواند باعث صرفه جویی در وقت و هزینهها شود و روند عملکردی سازمان را بهبود بخشد.
توجه به مسائل امنیتی و مدیریت اطلاعات
باید از ایجاد ویژگیهای امنیتی در شبکه مطمئن شد تا از مهمترین دارایی سازمان یعنی «اطلاعات» به درستی محافظت شود. اقدامات احتیاطی رایج در امنیت شبکه شامل رمز عبور قوی و استاندارد، محافظت از ویروسها و بدافزارها، فایروال و رمزگذاری دادهها هستند. همچنین، نحوه مدیریت اطلاعات روی سرور نیز بسیار مهم است زیرا کاربران میتوانند به راحتی آنچه که نیاز دارند را پیدا کنند. قوانین نامگذاری استاندارد باید برای فایلها در سرور ایجاد شود تا بتوان به خوبی دادهها را مدیریت کرد.
امکان دسترسی از راه دور و آموزش کارکنان
اگر برخی از کارکنان مرتباً سفر میکنند یا از مکانهایی خارج از دفتر مشغول به کار هستند، ممکن است قابلیتهای دسترسی از راه دور در شبکه نیاز باشد. برای این مهم نیاز به نصب نرم افزارهای مخصوص است. همچنین، ارائه یک برنامه آموزشی به کارکنان سازمان به آنها این امکان را میدهد تا نحوه کارکرد صحیح شبکه را یاد بگیرید. آموزش میتواند به بهره وری بیشتر و صرفه جویی در زمان کمک شایانی کند.
کلام آخر
هر سازمانی که دارای بخشهای مختلف کاری است، نیاز به شبکه دارد. داشتن شبکه به معنای تسهیل امور درون سازمانی و ارتباط کاری قوی بین تیمهای مختلف است. از این رو، سازمانها باید به فکر دریافت خدمات پیاده سازی شبکه باشند. خدمات نصب و راه اندازی شبکه دلالت بر طراحی، نصب و پیاده سازی شبکههای کامپیوتری دارد. این بخش با هدف ایجاد یک ارتباط یکپارچه و بدون قطعی انجام میشود و باید تحت نظر یک شرکت ارائه دهنده خوب به مرحله اجرا برسد.
اگر به مطالعه بیشتر در این مورد علاقه مند هستید :