تجهیزات پسیو

انواع تجهیزات در شبکه

راه‌اندازی شبکه، مستلزم استفاده از تجهیزات و ملزومات مختلفی است تا در نهایت بتوان یک سیستم کامل و بی‌نقص را ایجاد کرد. تجهیزات به کار رفته در شبکه در دو گروه اکتیو یا فعال و پسیو یا غیرفعال قرار می‌گیرند. هر یک این تجهیزات کارکرد خاص خود را دارند و عملیات خاصی را در شبکه انجام می‌دهند و در مجموع به پیشبرد اهداف شبکه کمک می‌کنند. هدف ما در این عنوان معرفی تجهیزات پسیو در شبکه و نحوه کارکرد آنهاست.

ابزارهای پسیو به چه ابزارهایی گفته می‌شود.

قطعات غیرفعال به منبع تغذیه خارجی نیاز ندارند؛ زیرا نمی‌توانند برق را تامین کنند و تنها قادرند برق موجود در مدار را ذخیره یا انتقال دهند. اجزای غیرفعال به عنوان یک هیت سینک عمل می‌کنند و از این رو نمی‌توانند قدرت دریافتی را تامین کنند. ابزارهای پسیو در حوزه‌های مختلف می‌توانند به تجهیزات متنوعی اطلاق شوند. با این حال اساس عملکرد آنها در انتقال جریان یا انرژی به یک صورت خواهد بود. در ادامه در مورد تجهیزات پسیو در شبکه توضیحات بیشتری خواهیم داد.

شناخت و آشنایی با ابزارهای پسیو در شبکه

شناخت و آشنایی با ابزارهای پسیو در شبکه

پسیو در شبکه چیست؟

به طور کلی در شبکه تجهیزات را می‌توان در دو گروه تقسیم‌بندی کرد. تجهیزات اکتیو در شبکه تجهیزاتی هستند که وظیفه تولید و هدایت سیگنال‌ها را بر عهده دارند. در مقابل این تجهیزات می‌توان به ابزارهای passive اشاره کرد. این ابزارها از سخت افزارهای شبکه محسوب می‌شوند که نقشی در تولید سیگنال و دیتا ایفا نمی‌کنند. از این تجهیزات به منظور کابل‌کشی و متصل کردن سایر تجهیزات به هم بهره گرفته می‌شود. بنابراین می‌توان اینگونه برداشت کرد که مؤلفه غیرفعال یا پسیو اساساً بخشی از شبکه است که در انتقال داده در شبکه دخالت دارد اما داده‌های عبوری از آن را تغییر نمی‌دهند. کابل‌ها، کانکتورها، کلاچ‌ها و… بخشی از تجهیزات پسیو در شبکه محسوب می‌شوند.

یک دستگاه شبکه اکتیو (مانند یک هاب شبکه) به توان خود نیاز دارد و سیگنال‌های شبکه را قبل از کپی کردن به تمام پورت‌های هاب، تقویت می‌کند؛ در حالی که یک دستگاه غیرفعال معمولاً برق ندارد و فقط یک اتصال فیزیکی ایجاد می‌کند تا ارتباط بین شبکه را امکان‌پذیر کند.

نقش تجهیزات پسیو در پیشبرد اهداف شبکهنقش تجهیزات پسیو در پیشبرد اهداف شبکه

اجزای پسیو چه مزیت‌هایی دارند.

همان طور که گفتیم، اجزا پسیو در شبکه نیز مکمل تجهیزات اکتیو هستند و بدون حضور هر یک، فعالیت دیگری بی‌معنی خواهد بود. اجزای غیرفعال مزیت‌هایی دارند که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد.

  • اجزای غیرفعال اتصال فیزیکی بین دستگاه‌های مختلف شبکه را فراهم می‌کنند.
  • آنها رسانه‌ای را برای انتقال داده‌ها با سرعت نسبتاً بالا (پهنای باند) بین دستگاه‌های شبکه فراهم می‌کنند.
  • تجهیزات پسیو به اتصال دستگاه‌ها در فواصل بیشتر کمک می‌کنند.

به منظور برآورده کردن هر یک این اهداف، لازم است تا تجهیزات غیرفعال در شبکه وجود داشته باشند و از آنها استفاده شود.

برقراری اتصالات فیزیکی توسط تجهیزات پسیوبرقراری اتصالات فیزیکی توسط تجهیزات پسیو

معرفی تجهیزات غیرفعال در شبکه

در این قسمت برخی از محبوب‌ترین و مهم‌ترین اجزای پسیو در شبکه را معرفی خواهیم کرد.

  1. کابل‌های مسی: کابل‌های مسی که به آنها کابل‌های UTP – Unshielded Twisted Pair نیز گفته می‌شود، تجهیزاتی هستند که در شبکه‌های LAN به عنوان کابل‌های Catx نیز نامیده می‌شوند. این کابل‌ها ارزان‌تر از فیبر هستند و سریع‌تر تنظیم می‌شوند. نصب و راه‌اندازی این کابل‌ها به سختی تجهیزات فیبر نوری نیست و هر کسی با تخصص سطح پایه می‌تواند آنها را راه‌اندازی کند. استفاده از کابل‌های مسی برای اتصال رایانه‌های کاربر نهایی، لپ تاپ‌ها، چاپگرها و غیره به سوئیچ‌های شبکه بسیار رایج است. عیب اصلی کابل‌های مسی محدودیت فاصله است. آنها تنها می‌توانند عملکرد بدون تلفات را تنها تا 90 متر ارائه دهند و پس از آن سیگنال‌ها باید با استفاده از یک سوئیچ دیگر تقویت شوند تا میزان تلفات کاهش یابد.
  2. کابل‌های فیبر: برخلاف کابل‌های مسی که داده‌ها را از طریق سیگنال‌های الکتریکی حمل می‌کنند، کابل‌های فیبر داده‌ها را از طریق سیگنال‌های نوری که از طریق هسته باریک فیبر منتشر می‌شوند، منتقل می‌کنند. کابل‌های فیبر می‌تواند سیگنال‌های نور را در مسافت‌های طولانی‌تر (معمولاً تا 2 کیلومتر) و در موارد خاص، حتی بالاتر، بدون نیاز به تکرار کننده برای تقویت سیگنال‌ها، منتشر کند. این کابل‌ها در برابر تداخل الکترومغناطیسی مصون هستند. از معایب کابل‌های فیبر نوری می‌توان به هزینه بالاتر و تخصص بیشتر برای اتصال و نصب OFC اشاره کرد.
  3. رک‌های شبکه: رک شبکه از دیگر تجهیزات پسیو در شبکه است. از رک‌های شبکه برای قرار دادن سرورها، سوئیچ‌ها، روترها و سایر اجزای الکترونیکی یک مرکز داده استفاده می‌شود. معمولاً، از آنجایی که فضای مرکز داده بسیار حیاتی است، اجزای مختلف مرکز داده باید به طور منظم یکی بر روی دیگری چیده شوند و در عین حال برای انجام فعالیت‌های تعمیر و نگهداری در دسترس باشند. قفسه‌های رک یا با انتهای باز هستند یا از دو طرف بسته می‌شوند و امکان دسترسی به تجهیزات را فراهم می‌کنند. آنها همچنین ممکن است دارای اتصال برق و فن برای خنک کردن تجهیزات شبکه باشند که می‌تواند گرمای زیادی تولید کند.

علاوه بر موارد عنوان شده تجهیزات دیگری مانند ترانک و داکت، پچ پنل‌ها، پچ کورد، پریز شبکه، کانکتورها و سوکت دیواری نیز از تجهیزات پسیو در شبکه به حساب می‌آیند.

پچ پنل از اجزای پسیو شبکهپچ پنل از اجزای پسیو شبکه

تفاوت هاب پسیو و اکتیو

هاب یکی از تجهیزاتی است که هم به صورت اکتیو و هم به صورت پسیو در شبکه کار می‌کند. هاب یک دستگاه شبکه است که برای اتصال چندین دستگاه به یکدیگر و تشکیل یک شبکه استفاده می‌شود. تفاوت هاب اکتیو و پسیو در زیر آورده شده است:

  • هاب فعال یا اکتیو سیگنال را به جای کپی یا تکرار کردن، تقویت می‌کند. در حالی که نوع پسیو فقط می‌تواند آن را تکرار کند.
  • هاب اکتیو به برق نیاز دارد در حالی که هاب غیرفعال بدون آن کار می‌کند.
  • هاب فعال هوشمندتر از هاب غیرفعال است.
  • هاب غیرفعال فقط یک اتصال دهنده است که سیمی را که از دستگاه‌های دیگر می‌آید به هم متصل می‌کند.
  • هاب اکتیو یک تکرار کننده چند نقطه‌ای با قابلیت بازسازی سیگنال است.
  • هاب فعال می‌تواند اطلاعات را پردازش و نظارت کند؛ در حالی که هاب غیرفعال نمی‌تواند این کار را انجام دهد. هاب پسیو تکرار کننده نامیده می‌شود که می‌تواند از اتصال چند دستگاه پشتیبانی کند اما نمی‌توانند از برق برای این منظور استفاده کنند.

هاب‌های پسیو و اکتیو در شبکه و کارکرد آنهاهاب‌های پسیو و اکتیو در شبکه و کارکرد آنها

TAP پسیو در شبکه چیست؟

انواع مختلفی از TAPهای شبکه در بازار وجود دارد که مزایای زیادی برای امنیت و قابلیت تجزیه و تحلیل شبکه شما دارد. اما، موضوعی که اغلب هنگام صحبت با مشتریان مطرح می‌شود، TAPهای شبکه غیرفعال در مقابل فعال است. TAP شبکه غیرفعال یا پسیو دستگاهی است که هیچ گونه جداسازی فیزیکی بین پورت‌های شبکه خود ندارد. به این مفهوم که اگر اتصال دستگاه به برق قطع شود، ترافیک همچنان بین پورت‌های شبکه جریان دارد و لینک را حفظ می‌کند. این مسئله هم برای TAPهای فیبر و هم برای TAPهای شبکه با رابط‌های مسی 10/100M صادق است. فیبر TAPها با تقسیم نور ورودی به دو یا چند مسیر کار می‌کنند و برای شروع کار نیازی به برق ندارند. شیرهای مسی 10 یا 100 میلیونی هنگام استفاده نیاز به برق دارند، اما از آنجایی که هیچ جدایی فیزیکی بین پورت‌های شبکه وجود ندارد، آنها کاملاً غیرفعال هستند.

تامین امنیت شبکهتامین امنیت شبکه

قیمت تجهیزات پسیو در شبکه

تجهیزات پسیو در شبکه انواع مختلفی دارند و توسط برندهای مختلف ساخته می‌شوند. به عنوان مثال رک‌ها از نظر ابعاد، اندازه و کارایی با یکدیگر تفاوت زیادی دارند. همین مسئله باعث می‌شود تا قیمت هر یک از این تجهیزات با هم تفاوت داشته باشد. مسئله مهم دقت در انتخاب تجهیزاتی مناسب و باکیفیت است که باید از طریق مجموعه‌های معتبر خریداری و پشتیبانی شود. پینگونت به عنوان مجموعه‌ای برتر در ارائه خدمات مرتبط با شبکه، هر آنچه را که برای ایجاد تجهیزات پسیو در شبکه خود نیاز داشته باشید، در اختیار شما قرار می‌دهد. قیمت مناسب و مشاوره کارشناسان این مجموعه به شما کمک می‌کند تا تجهیزات را با بهترین شرایط تهیه کنید.

 

 

خرید تجهیزات پسیو برای راه‌اندازی شبکهخرید تجهیزات پسیو برای راه‌اندازی شبکه

جمع‌بندی

در نهایت نمی‌توان مدعی شد که تجهیزات اکتیو کارایی بیشتری نسبت به اجزای پسیو در شبکه دارند. چرا که هر یک از این ابزارها کارکرد خاص خود را داشته و بدون حضور آنها نمی‌توان یک شبکه منسجم را تشکیل داد. تجهیزات پسیو در شبکه اگر چه در نگاه اول کم اهمیت شمرده می‌شوند، اما تامین آنها ضروری‌ترین کار برای شروع فعالیت یک شبکه است. انتخاب تجهیزات مستلزم شناخت خصوصیات آنهاست که این امر جز با مشورت با یک متخصص شبکه امکان‌پذیر نخواهد بود.

منابع

  1. https://excitingip.com//
  2. https://www.i-grp.com
  3. https://insights.profitap.com/
  4. https://www.quora.com/
  5. https://www.propatel.com//
  6. https://meftah.com/news
  7. https://mahan-it.ir//
  8. https://raykanet.com//

 

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *