آشنایی با تجهیزات اکتیو در شبکه
متخصصان شبکه به طور معمول در زمان صحبت با یکدیگر از عبارتهای اکتیو (active) و پسیو (passive) به طور گسترده استفاده میکنند. اما واقعا مفهوم اکتیو و پسیو چه کاربردی در شبکه دارد؟ برای آشنایی با مفهوم اکتیو در شبکه مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید.
اکتیو در شبکه چیست؟
امروزه ما بیش از هر زمان دیگری به اطلاعات دسترسی و البته نیاز داریم. ما در دنیای دیجیتال زندگی میکنیم و پهنای باند همان چیزی است که دنیای دیجیتال را به وجود میآورد. به منظور حمل اطلاعات مختلف، شبکههای متنوعی وجود دارد. اما اگر بخواهیم شبکهها را در دو دسته کلی تقسیمبندی کنیم میتوان آنها را به عنوان شبکه فعال یا اکتیو و غیرفعال یا پسیو نامگذاری کرد. یک شبکه غیرفعال از تجهیزات یا اجزای الکتریکی برای دریافت سیگنال از یک مکان به مکان دیگر استفاده نمیکند. در حالی که یک شبکه فعال از همین اجزای الکتریکی برای هدایت سیگنال استفاده میکند.
ساختار شبکه از عناصر اکتیو و پسیو ساخته شده است. تجهیزات اکتیو در شبکه شامل تجهیزاتی مانند سوئیچها، روترهای بیسیم، گیرندهها، فایروالها، تجهیزات محل، تقویتکنندهها، تجهیزات HFC، سختافزار شبکه، تجهیزات انرژی و سایر تجهیزات فعال مورد نیاز برای اجرای کارآمد و مطمئن شبکه شما هستند. هدف اصلی از تجهیزات فعال، اطمینان از کارایی شبکه، راحتی کاربران و امنیت دادهها است. تجهیزات اکتیو باید با توجه به نیاز شرکت انتخاب شوند و نیاز به پیکربندی و مدیریت مناسب دارند.
کابلها و اتصالات اکتیو
اصلیترین عناصر اجزای اکتیو و عملکرد آنها
اجزای اکتیو در شبکه به یک منبع انرژی، معمولاً به شکل جریان مستقیم، برای انجام عملکرد خود نیاز دارند. آنها میتوانند جریان برق را به نحوی دستکاری کنند. اکثر اجزای فعال از وسایل نیمه هادی مانند دیودها، ترانزیستورها و مدارهای مجتمع تشکیل شدهاند.
- ترانزیستور: بیشتر برای تقویت سیگنالهای الکتریکی یا به عنوان ابزار سوئیچینگ استفاده میشود.
- دیود: اجازه میدهد الکتریسیته فقط در یک جهت جریان یابد.
- مدار مجتمع (تراشه یا ریزتراشه): مدارهای پیچیده چندگانه روی یک برد مدار.
- دستگاههای نمایشگر: مانند نمایشگرهای LCD، LED و CRT
- منابع برق: مانند باتریها و سایر منابع جریان متناوب (AC) یا جریان مستقیم (DC).
نحوه عبوردهی جریان در تجهیزات فعال
نقش تجهیزات اکتیو در امنیت شبکه
هنگامی که در مورد امنیت شبکه و راهحلهای نظارت بر آن صحبت میشود، دستگاههای دسترسی به شبکه اولین گام در ایجاد یک پلت فرم دید پیشرفته هستند. دو روش رایج برای نظارت بر ترافیک استفاده از TAPهای شبکه یا انعکاس پورت از طریق درگاه SPAN است. برخلاف TAPهای پسیو، انواع فعال به دلیل اجزای الکتریکی مورد استفاده در داخل TAP، بین پورتهای شبکه جدایی فیزیکی دارند. بنابراین، آنها به یک مکانیسم ایمن برای اطمینان از عملکرد شبکه در هنگام قطع برق TAP نیاز دارند. این فناوری مبتنی بر مجموعهای از رلهها است که هنگام روشن شدن دستگاه باز نگه داشته میشوند. هنگامی که برق قطع میشود، این رلهها به جریان مستقیم ترافیک از طریق TAP سوئیچ میکنند تا شبکه همچنان فعال بماند. به طور خلاصه میتوان اینگونه عنوان کرد که یک TAP شبکه اکتیو به دلیل وجود رلهها و سایر اجزای الکترونیکی داخل دستگاه، دارای جدایی فیزیکی بین پورتهای شبکه است و برای کامل کردن عملکرد به برق اضافی نیاز دارد.
مزیتهای استفاده از سرویس اکتیو در شبکه
مدیریت شبکه اکتیو این قابلیت را برای دستگاهها فراهم میکند تا جنبههای مختلف عملیات شبکه را کنترل کنند. مزایای پیشبینی شده برای سیستم انرژی عبارتند از:
- امکان تشخیص آسان هر گونه نقص در سیستم
- قابلیت اتصال حدود 10 مگاوات انرژی تجدیدپذیر به شبکه
- استفاده از ذخیرهسازی انرژی برای کمک به تعادل شبکه و بالا بردن قابلیت اعتماد و کارآمد بودن آن
- مدیریت اکتیو شبکه، زیرساخت انرژی را «هوشمندتر» خواهد کرد. کاهش تلفات انرژی و اتلاف، استفاده از فناوریها فقط در صورت لزوم و اطمینان بیشتر تامین برق تنها بخشی از نتایج تغییر این زیرساخت هستند.
آشنایی با اجزا اصلی شبکه اکتیو
معرفی تجهیزات اکتیو در شبکه
در این قسمت به معرفی برخی از مهمترین اجزا و تجهیزات اکتیو در شبکه خواهیم پرداخت.
- بریج: دستگاهی که میتواند اطلاعات را ارسال و توسط یک آدرس فیزیکی پشتیبانی کند، Bridge نامیده میشود. بریجها میتوانند دادهها را انتقال دهند یا با نگاه کردن به آدرسهای MAC دستگاههای متصل به هر خط، عبور را مسدود کنند. همچنین امکان اتصال دو شبکه LAN فیزیکی با یک LAN نظری گستردهتر با این ابزارها وجود دارد. بریجها از بسیاری جهات مانند هاب هستند. با این حال پلهایی که به عنوان فریم شناخته میشوند، بستههای داده ورودی را قبل از ارسال به آدرسها فیلتر میکنند.
- هاب: یک بخش شبکه با اتصال کابلهای شبکه به یک دستگاه اتصال تشکیل میشود؛ این دستگاه اتصال با عنوان هاب شناخته میشود. هابها معمولا اطلاعات را فیلتر نمیکنند؛ در عوض آنها فریم یا بستههای اطلاعاتی ورودی را به سمت عناصر مورد نظر هدایت میکنند. هابها در انواع اکتیو و پسیو وجود دارند. هابهای اکتیو میتوانند رله را تقویت کرده و سیگنالهای روی آن را پاکسازی کنند.
- سوئیچ: سوئیچها به طور کلی کار هوشمندانهتری نسبت به هاب دارند و از دیگر اجزا اکتیو در شبکه محسوب میشوند. سوئیچ ظرفیت شبکه را بهبود میبخشد. سوئیچ اطلاعات محدودی را در مورد گرههای مسیریابی در شبکه داخلی نگه میدارد و پیوندهایی را به سیستمهایی مانند هابها یا روترها ارائه میدهد. سوئیچها معمولاً آدرسهای سخت افزاری بستههای دریافتی را میخوانند تا آنها را به مقصد مربوطه منتقل کنند. این ابزارها به دلیل انعطاف پذیری مدار دیجیتال، کارایی شبکه را بر روی هابها یا روترها بهبود میبخشند. سوئیچها همچنین حفاظت شبکه را بهبود میبخشند زیرا کنترل شبکه، بررسی مدارهای دیجیتال را آسانتر میکند.
تفاوت سوئیچ، روتر و هاب در شبکه
- مودم: سیگنالهای دیجیتال از طریق خطوط تلفن آنالوگ با استفاده از مودمها منتقل میشوند. مودم سیگنالهای دیجیتال را به سیگنالهای آنالوگ با فرکانسهای مختلف تبدیل میکند و آنها را به مودم در محل گیرنده ارسال میکند. مودم گیرنده به سمت دیگری میچرخد و خروجی دیجیتالی را به دستگاهی که معمولاً یک رایانه است و به مودم متصل است، ارائه میدهد.
- روتر: روترها به بستهها اجازه میدهند تا با نظارت بر دستگاههای شبکهای که به صورتهای مختلف به هم متصل هستند، به مقصد خود منتقل شوند. روترها دستگاههای هوشمندی هستند و دادهها را در شبکههایی که به آن متصل هستند ذخیره میکنند.
- نقاط دسترسی: از دیگر اجزا اکتیو در شبکه میتوان به نقاط دسترسی اشاره کرد. نقاط دسترسی بیسیم (WAP) شامل یک فرستنده و گیرنده است که برای ایجاد یک شبکه بیسیم (WLAN) استفاده میشود. نقاط دسترسی معمولاً دستگاههای شبکه جداگانه با یک آنتن، فرستنده و آداپتور داخلی هستند.
- کارت شبکه: کارت رابط شبکه (NIC) یک جزء سختافزاری است که بدون آن یک کامپیوتر نمیتواند از طریق شبکه متصل شود. این کارت در واقع یک برد مدار نصب شده در رایانه است که اتصال شبکه اختصاصی به رایانه را فراهم میکند. به این جز ، کنترل رابط شبکه، آداپتور شبکه یا آداپتور LAN نیز گفته میشود.
سرورها از اجزای مهم اکتیو در شبکه
وظایف اکتیوکار شبکه
به فردی که بتواند تجهیزات اکتیو در شبکه را راهاندازی و مدیریت کند، اکتیوکار گفته میشود. هر شبکه ممکن است به خدمات متفاوتی در این زمینه نیاز داشته باشد؛ بنابراین مهم است که اکتیوکار شبکه بتواند تجهیزات مورد نیاز برای کسب و کار شما را شناسایی کند. همان طور که گفتیم تجهیزات اکتیو وظیفه تولید، هدایت و مسیریابی سیگنالها را برعهده دارند. یک اکتیوکار با مهارت باید بتواند اینگونه تجهیزات را نصب، راهاندازی و عیبیابی کند. نصب آنتی ویروس و پیکربندی آن، نصب سوئیچ و اعطای دسترسی به افراد تنها بخشی از وظایف یک اکتیوکار شبکه هستند. چنانچه قصد مدیریت شبکه خود را دارید بهتر است با یک اکتیوکار در مورد روند پیشبرد برنامههای خود در این مسیر مشورت کنید. فردی که در این حوزه فعالیت دارد، بسته به تواناییها مبلغی را برای مدیریت سیستم شما دریافت میکند.
وظایف اکتیوکار در پیشبرد اهداف شبکه
اهمیت تجهیزات اکتیو در شبکه
به طور کلی میتوان تجهیزات اکتیو در شبکه را به عنوان اجزایی اساسی در نظر گرفت. البته باید عنوان کرد که اجزای پسیو و اکتیو در کنار هم معنا پیدا میکنند و هر یک بدون وجود دیگری ناقص خواهد بود. نکته مهم نصب و راهاندازی مناسب این تشکیلات توسط افراد خبره در این زمینه است. امروزه تقریباً تمام تجهیزات اکتیو در شبکه دارای ویژگیهای “هوشمند” هستند و امکان انتقال اطلاعات را از رایانهها و دستگاههای تلفن همراه، جمعآوری و مرتبسازی آنها در بستهها و همچنین توزیع آنها در کانالهای موجود و حتی ایجاد کانالهای ارتباطی اضافی در صورت لزوم به طور مستقل فراهم میکند. این تجهیزات به شما امکان میدهد تا به طور موثر از منابع موجود استفاده کنید و از تجهیزات در برابر خرابی محافظت کنید. توصیه میشود که دستگاههای مختلف شبکه و رفتار آنها را به دقت زیر نظر داشته باشید تا از ایمنی مداوم شبکه خود اطمینان حاصل کنید تا به سرعت مشکلات سختافزاری، مشکلات پیکربندی و حملات را شناسایی و برطرف کنید.
منابع:
- https://twoosk.com
- https://www.electricaltechnology.org/
- https://www.power-and-beyond.com//
- https://insights.profitap.com
- https://www.ninessmartgrid.co./
- https://www.educba.com//
- https://mahan-it.com//
- https://falnic.com
واقعا مطالب فوق العاده ای را منتشر کردید.