انواع ابزارهای امنیتی شبکه

انواع ابزارهای امنیت شبکه

جرایم سایبری یکی از سریع‌ترین اشکال فعالیت مجرمانه است. برآورد می‌شود که هزینه جهانی مقابله با خسارات ناشی از جرایم سایبری تا سال 2021 به شش تریلیون دلار برسد که دو برابر خسارت ثبت شده در سال 2015 است. بر اساس برخی گزارش‌ها، میانگین هزینه یک حمله سایبری بیش از یک میلیون دلار است و همچنین انتظار می‌رود. متأسفانه، هکرها و مهاجمان سایبری مداوم و فریبنده هستند، به این معنی که شما باید به طور فعال از ابزارهای امنیتی شبکه برای ایجاد و حفظ یک خط دفاعی مؤثر استفاده کنید.. این مقاله خلاصه‌ای از نکات کلیدی که باید در مورد انواع ابزارهای امنیت شبکه بدانید را ارائه می‌دهد.

به همین دلیل، کمک به مشتریان برای درک اهمیت و ضرورت حفظ بهترین شیوه‌های امنیت شبکه بسیار مهم است. حملات مختلف بر شبکه بر نیاز به داشتن یک امنیت قوی برای شبکه تاکید کرده است. بنابراین برای آشنایی با اصول امنیت شبکه و استفاده از بهترین ابزارها، این مقاله را تا پایان بخوانید.

امنیت شبکه چیست؟

امنیت شبکه (Network Security) به اقدامات متقابل اطلاق می‌شود که برای محافظت از شبکه و داده‌های ذخیره شده آن اعمال می‌شود. امنیت شبکه برای ایمن نگه داشتن شبکه از حملات سایبری، تلاش‌های هک و سهل انگاری کارمندان ضروری ست. سه جزء در امنیت شبکه شامل سخت افزار، نرم افزار و خدمات ابری وجود دارند. لوازم سخت افزاری، سرورها یا دستگاه‌هایی هستند که عملکردهای امنیتی خاصی را در محیط شبکه انجام می‌دهند. سخت افزار را می‌توان خارج از مسیر ترافیک شبکه یا خارج از خط نصب کرد اما معمولاً در مسیر ترافیک یا در خط نصب می‌شود.

مزیت این کار این است که دستگاه‌های امنیتی درون خطی می‌توانند بسته‌های داده‌ای که به‌عنوان تهدید بالقوه پرچم‌ گذاری شده‌اند را متوقف کنند، در حالی که دستگاه‌های خارج از خط به سادگی ترافیک را کنترل می‌کنند و هنگامی که چیزی مخرب را شناسایی کرده، هشدار ارسال می‌کنند. نرم افزار امنیتی شبکه که شامل برنامه‌های کاربردی آنتی ویروس است، این مکان را دارد بر روی دستگاه‌ها و گره‌ها در سراسر شبکه نصب شود تا شناسایی اضافی و اصلاح تهدیدات را فراهم کند.

خدمات ابری به تخلیه زیرساخت به یک ارائه دهنده ابر اشاره دارد. راه اندازی به طور کلی شبیه نحوه عبور ترافیک شبکه از وسایل سخت‌ افزاری درون خطی است اما ترافیک شبکه ورودی به ‌جای آن به سرویس ابری هدایت می‌شود. سرویس ابری کار اسکن و مسدود کردن تهدیدات احتمالی را قبل از اینکه ترافیک به شبکه شما مجاز شود، انجام می‌دهد.

هر سیستم امنیت شبکه خوب، از ترکیبی از انواع ابزارهای امنیتی شبکه برای ایجاد یک سیستم دفاعی لایه‌ای استفاده می‌کند. تئوری پشت این استراتژی این است که اگر یک تهدید موفق شود از یک اقدام متقابل امنیتی عبور کند، لایه‌های دیگر از ورود آن تهدید به شبکه جلوگیری می‌کنند. هر لایه قابلیت‌های نظارت فعال، شناسایی و اصلاح تهدیدات را به منظور حفظ امنیت شبکه تا حد امکان فراهم می‌کند.

 ابزارهای امنیتی شبکهمعرفی انواع ابزارهای امنیتی شبکه

چندین ابزار امنیتی شبکه مختلف وجود دارند که می‌توانید در مجموعه خدمات خود آنها را بگنجانید. لیست زیر به هیچ وجه کامل نیست اما بهترین ابزارهای امنیتی شبکه محسوب می‌شوند:

کنترل دسترسی

این مهم به کنترل دسترسی کاربران به شبکه یا به خصوص بخش‌های حساس شبکه اشاره دارد. با استفاده از خط‌مشی‌های امنیتی، می‌توانید دسترسی شبکه را فقط به کاربران و دستگاه‌های شناخته ‌شده محدود کنید یا به دستگاه‌های ناسازگار یا کاربران مهمان دسترسی محدود بدهید.

نرم افزار آنتی ویروس و ضد بدافزار

بدافزار یا نرم افزار مخرب، شکل متداولی از حملات سایبری است که اشکال و اندازه‌های مختلفی دارد. برخی از تغییرات به سرعت برای حذف فایل‌ها یا داده‌های فاسد کار می‌کنند، در حالی که برخی دیگر می‌توانند برای مدت طولانی غیرفعال باشند و بی‌سروصدا به هکرها اجازه دهند تا در پشتی سیستم شما قرار بگیرند.

بهترین نرم‌افزار آنتی ‌ویروس، ترافیک شبکه را در زمان واقعی برای بدافزار کنترل می‌کند، فایل‌های گزارش فعالیت را برای نشانه‌هایی از رفتار مشکوک یا الگوهای طولانی ‌مدت اسکن کرده و قابلیت‌های اصلاح تهدید را ارائه می‌دهد.

امنیت برنامه

هر دستگاه و محصول نرم افزاری که در محیط شبکه شما استفاده می‌شود، راه بالقوه‌ای را برای هکرها ارائه می‌دهد. به همین دلیل، مهم است که همه برنامه‌ها به ‌روز و اصلاح شوند تا از سوء استفاده مهاجمان سایبری از آسیب ‌پذیری‌ها برای دسترسی به داده‌های حساس جلوگیری شود. امنیت برنامه به ترکیبی از سخت‌افزار، نرم‌افزار و بهترین روش‌هایی که برای نظارت بر مسائل و رفع شکاف‌های پوشش امنیتی خود استفاده می‌کنید، اشاره دارد.

تجزیه و تحلیل رفتاری

پرسنل پشتیبانی امنیتی باید یک خط پایه از رفتار عادی برای کاربران، برنامه‌ها و شبکه یک مشتری مشخص کنند. نرم افزار تجزیه و تحلیل رفتاری برای کمک به شناسایی شاخص‌های رایج رفتار غیرعادی طراحی شده است که اغلب می‌تواند نشانه ای از وقوع یک نقض امنیتی باشد.

پیشگیری از دست دادن داده‌ها

فناوری‌های پیشگیری در از دست دادن داده (DLP) آنهایی هستند که کارمندان سازمان را از اشتراک ‌گذاری اطلاعات ارزشمند شرکت یا داده‌های حساس، چه ناخواسته یا با نیت بد، در خارج از شبکه باز می‌دارند. فناوری‌های DLP می‌توانند از اقداماتی که به طور بالقوه می‌توانند داده‌ها را در معرض عوامل بد خارج از محیط شبکه قرار دهند مانند بارگذاری و دانلود فایل‌ها، ارسال پیام‌ها یا چاپ، جلوگیری کنند.

جلوگیری از انکار خدمات توزیع شده

حملات انکار سرویس توزیع شده (DDoS) به طور فزاینده‌ای رایج می‌شوند. آنها با بارگذاری بیش از حد یک شبکه با درخواست‌های اتصال یک طرفه عمل می‌کنند که در نهایت باعث از کار افتادن شبکه می‌شوند. یک ابزار پیشگیری از DDoS، ترافیک ورودی را پاکسازی می‌کند تا ترافیک غیرقانونی که می‌تواند شبکه شما را تهدید نماید را حذف کند و این ممکن است شامل یک ابزار سخت ‌افزاری باشد که قبل از رسیدن به فایروال‌های شما، ترافیک را فیلتر می‌کند.

امنیت ایمیل

ایمیل عامل مهمی است که باید در هنگام پیاده سازی ابزارهای امنیتی شبکه در نظر گرفته شود. تهدیدهای امنیتی متعددی مانند کلاهبرداری، فیشینگ، بدافزار و لینک‌های مشکوک را می‌توان به ایمیل‌ها متصل کرد.

از آنجایی که بسیاری از این تهدیدات اغلب از عناصر اطلاعات شخصی استفاده می‌کنند تا قانع‌کننده‌تر به نظر برسند، مهم است که مطمئن شوید که کارکنان سازمان آموزش‌های آگاهی امنیتی کافی را برای تشخیص مشکوک بودن ایمیل‌ها انجام می‌دهند. نرم افزار امنیتی ایمیل، برای فیلتر کردن تهدیدات دریافتی کار می‌کند و همچنین می‌تواند پیکربندی شود.

نقش فایروال‌ها

فایروال یکی دیگر از عناصر رایج مدل امنیت شبکه است که اساساً به عنوان یک دروازه بین یک شبکه و اینترنت  عمل می‌کنند. فایروال‌ها ترافیک ورودی و در برخی موارد خروجی را با مقایسه بسته‌های داده با قوانین و سیاست‌های از پیش تعریف شده فیلتر می‌کنند و در نتیجه از دسترسی تهدیدها به شبکه جلوگیری می‌نمایند.

 امنیت شبکهامنیت دستگاه موبایل

اکثریت قریب به اتفاق ما دستگاه‌های تلفن همراه داریم که نوعی از داده‌های شخصی یا حساس را حمل می‌کنند که مایلیم از آنها محافظت کنیم. این واقعیتی است که هکرها از گوشی‌های همراه آگاه هستند و به راحتی می‌توانند از آنها سوء استفاده کنند. اجرای اقدامات امنیتی دستگاه تلفن همراه، می‌تواند دسترسی دستگاه به یک شبکه را محدود کند که این یک گام ضروری برای اطمینان از خصوصی ماندن ترافیک شبکه است. از طریق اتصالات آسیب پذیر تلفن همراه به بیرون درز نمی‌کند.

تقسیم بندی و مرتب‌ سازی ترافیک شبکه

این مهم بر اساس طبقه بندی‌های خاص، کار را برای پرسنل پشتیبانی امنیتی در هنگام اعمال سیاست‌ها ساده می‌کند. شبکه‌های تقسیم ‌بندی شده همچنین تخصیص یا رد اعتبارنامه‌های مجوز برای کارمندان را آسان‌تر می‌کنند و اطمینان می‌دهند که هیچ‌کس به اطلاعاتی که نباید دسترسی داشته باشد، دسترسی پیدا نمی‌کند. این تقسیم بندی همچنین به جداسازی دستگاه‌ها یا نفوذهای احتمالی در معرض خطر کمک می‌کند.

اطلاعات امنیتی و مدیریت رویداد

این سیستم‌های امنیتی موسوم بهSIEM  سیستم‌های تشخیص نفوذ مبتنی بر میزبان و مبتنی بر شبکه را ترکیب می‌کنند که نظارت بر ترافیک شبکه در زمان واقعی را با اسکن فایل ثبت اطلاعات تاریخی ترکیب می‌نمایند تا تصویری جامع از تمام فعالیت‌ها در سراسر شبکه به مدیران ارائه دهند.

SIEM شبیه به سیستم‌های جلوگیری از نفوذ (IPS) است که ترافیک شبکه را برای فعالیت مشکوک، نقض خط‌مشی، دسترسی غیرمجاز و سایر نشانه‌های رفتار بالقوه مخرب اسکن می‌کند تا فعالانه نفوذهای تلاش شده را مسدود کند. یک IPS همچنین می‌تواند رویدادهای امنیتی را ثبت کند و اعلان‌های لازم را برای اطلاع مدیران شبکه ارسال نماید.

امنیت وب نرم افزار

امنیت وب چند هدف را دنبال می‌کند. اول، دسترسی به اینترنت را برای کارمندان محدود می‌سازد، با این هدف که از دسترسی آنها به سایت‌هایی که ممکن است حاوی بدافزار باشند جلوگیری کند. همچنین سایر تهدیدات مبتنی بر وب را مسدود می‌کند و برای محافظت از دروازه وب مشتری کار می‌کند.

اصول امنیت شبکه

سه اصل در مفهوم امنیت شبکه وجود دارند که شامل محرمانه بودن، یکپارچگی و در دسترس بودن است که گاهی اوقات با هم به عنوان سه گانه سیا شناخته می‌شوند. یک شبکه تنها زمانی می‌تواند ایمن در نظر گرفته شود که هر سه عنصر را به طور همزمان در بازی داشته باشد. محرمانه بودن به گونه‌ای عمل می‌کند که داده‌های حساس را از جایی که کاربر معمولی می‌تواند به آنها دسترسی داشته باشد محافظت و جدا نگه می‌دارد.

این مهم با اصل در دسترس بودن همراه است که به دنبال اطمینان از دسترسی به داده‌ها و منابع برای کسانی است که مجاز به دسترسی به آن‌ها هستند. چالش‌های موجود می‌توانند شامل حملات حملات انکار سرویس توزیع شده یا خرابی تجهیزات باشند. اصل یکپارچگی به دنبال محافظت از اطلاعات در برابر تغییرات عمدی یا تصادفی است تا داده‌ها قابل اعتماد و دقیق باشند. هر تصمیمی که در مورد امنیت شبکه گرفته می‌شود، باید حداقل یکی از این اصول را پیش ببرد.

این بدان معنا است که ارائه دهندگان خدمات شبکه باید بپرسند که آیا هر تصمیمی تضمین می‌کند که داده‌ها محرمانه باقی می‌مانند، یکپارچگی آن محافظت می‌شود و به راحتی در دسترس کسانی قرار می‌گیرد که مجوز دسترسی به آن را دارند. چرا این مفاهیم امنیت شبکه اینقدر مهم هستند؟ حملات سایبری در حال افزایش می‌باشند و گزارش‌های اخیر نشان می‌دهند که دولت و سازمان‌های مراقبت‌های بهداشتی در حال تبدیل شدن به اهداف اصلی هکرها هستند.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که هدف بیش از نیمی از جرایم سایبری، سرقت داده‌ها است و این سود مالی انگیزه 42 درصد از حملات سایبری علیه افراد و 30 درصد از حملات سایبری علیه سازمان‌ها بوده است. همانطور که دنیای ما به طور فزاینده‌ای دیجیتالی می‌شود، ما بیشتر از هر زمان دیگری برای عملکرد به اینترنت و شبکه‌ها متکی هستیم. این مهم به نوبه خود مستلزم آن است که اینترنت و شبکه‌ها خدمات قابل اعتماد و مطمئنی را به ما ارائه دهند.

کلام آخر

از آنجایی که بیشتر اطلاعات شخصی و حساس ما در مخازن و بایگانی‌های الکترونیکی ذخیره می‌شوند، هکرها توجه خود را به سیستم‌های شبکه‌ای معطوف کرده‌اند. به همین دلیل، ضروری است که ارائه دهندگان خدمات شبکه و پرسنل پشتیبانی امنیتی به مشتریان سیستم‌های امنیتی قوی ارائه دهند که از داده‌ها در برابر بردارهای تهدید مختلف محافظت کنند. استفاده از انواع ابزارهای امنیت شبک می‌تواند راهی عالی برای حفظ اطلاعات در هر شبکه کامپیوتری باشد.

منابع:

https://www.n-able.com/

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *