آموزش نرم افزار KLS Backup ، بک آپ از SQL در FTP

آموزش نرم افزار KLS Backup

بکاپ از SQL در FTP

مقدمه:

نرم افزار KLS Backup یکی از نرم افزارهای محبوب در حوزه تهیه بکاپ (فایل پشتیبان) از اطلاعات می باشد ولی ما در این مقاله سعی داریم به ویژگی خاص این نرم افزار در حوزه بکاپ از بانک اطلاعاتی SQL که رایج ترین بانک اطلاعاتی در اغلب نرم افزارهای متوسط و بزرگ دنیا می باشد بپردازیم ، البته نباید فراموش کرد که نرم افزارهای دیگری نیز در این حوزه موجود است و در مقالات دیگری به آنها نیز خواهیم پرداخت. در ادامه با ما همراه باشید با قسمت اول آموزش نرم افزار KLS Backup ، بکاپ از SQL در FTP.

هدف:

تولید بکاپ در بازه های زمانی مشخص و ذخیره سازی بکاپ در فضای محلی (Local) و ارسال بکاپ به فضای امن خارج از سازمان در راستای جلوگیری از خرابی های سیستمی و مقابله با باج افزارها (Ransomware) بر روی سیستم عامل های ویندوز

آموزش نرم افزار KLS BACKUP – نصب نرم افزار:

1.با توجه به رعایت قوانین کپی رایت ابتدا نرم افزار KLS Backup را جستجو نمایید و با توجه به نوع سیستم عامل خود (اغلب سیستم های امروزی 64 بیتی هستند) اقدام به نصب و فعال سازی بفرمایید.

2.پس از باز شدن فایل setup مطابق شکل 1 باید شرایط نصب را بپذیرید.

آموزش نرم افزار KLS BACKUP - نصب نرم افزار - تصویر 1

شکل 1

3.طبق شکل 2 مسیر نصب را مشخص نمایید (این مسیر هیچ تاثیری در روند بکاپ گیری شما ندارد و میتوانید مسیر پیش فرضی که انتخاب شده است را بدون تغییر بپذیرید و بر روی دکمه Next کلیک نمایید).

آموزش نرم افزار KLS BACKUP - نصب نرم افزار - تصویر 2

شکل 2

4.طبق شکل 3 باید ویژگی هایی که برای نصب نیاز دارید را انتخاب بفرمایید و پیرو این مقاله ویژگی Microsoft SQL Server Backup Database ضروری است (پیشنهاد می شود سایر گزینه ها را نیز انتخاب نموده و به صورت کامل نصب نمایید تا برای استفاده از سایر آموزش ها نیاز به نصب مجدد نداشته باشید).

آموزش نرم افزار KLS BACKUP - نصب نرم افزار - تصویر 3

شکل 3

5.در ادامه چند کلیک ساده (Next) را انجام دهید و اگر تمایل دارید که Shortcut نرم افزار هم بر روی دسکتاپ شما باشد گزینه آن را در مرحله آخر نصب فعال نموده و عملیات نصب را به پایان برسانید.

6.پس از طی کردن مراحل نصب و فعال سازی برنامه میتوانید از طریق جستجو در برنامه ها یا مستقیما از روی دسکتاپ (به شرطی که Shortcut را فعال کرده باشید) اقدام به باز کردن نرم افزار نمایید.

7.طبق شکل 4 شما با پیامی با عنوان نصب سرویس KLS روبرو می شوید ، این سرویس بسیار حائز اهمیت است و حتما باید به درستی آن را نصب نمایید تا وظایفی را که برای KLS تعریف مینماید بتواند در زمان های مقرر انجام دهد.

آموزش نصب KLS Backup تصویر سوم

شکل 4

برای نصب سرویس در شکل 4 ابتدا گزینه Yes را کلیک نمایید.

آموزش نرم افزار KLS BACKUP – انجام تنظیمات و تهیه بکاپ

سپس دو حالت برای نصب سرویس مشاهده خواهید کرد :

حالت اول: باید پسورد سیستم فعلی و نام User را وارد نمایید مطابق شکل 5 (در این پنجره KLS خودش نام User  شما را نوشته و نیاز به تغییر نمی باشد)

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر پنجم

شکل 5

در شکل 5 دقت نمایید در این قسمت باید پسورد یوزرنیم انتخاب شده را وارد نمایید و حتما باید نام کاربری که با آن در حال ساخت سرویس هستید قابلیت Administrator داشته باشد ، در صورتی که می خواستید این مراحل نصب را راحت تر بگذارنید و نیازی به سرویس های بکاپ از فایل های سایر دیتابیس های خارج از این کامپیوتر نداشتید (که اغلب همینطور است) میتوانید گزینه Use the Local System account را کلیک نمایید.

اگر به هردلیل به اشتباه این پنجره را بستید و نتوانستید سرویس را به درستی نصب نمایید، می توانید آن را از منوی Tools\Service Manager مطابق شکل 6 مجددا مشاهده نمایید.

پس از کلیک بر روی گزینه Service Manager سپس گزینه Install را کلیک نمایید تا بتوانید وارد پروسه نصب سرویس KLS Backup  گردید و مواردی که توضیح داده شد را دنبال نمایید.

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر ششم

شکل 6

8.اگر مراحل نصب سرویس را درست انجام داده باشید باید در قسمت Services.msc آن را مشاهده نمایید. برای این منظور در راستای اطمینان از نصب صحیح سرویس از کلید های Win+R را روی کیبورد فشار داده و پس از باز شدن Run ، عبارت Services.msc را تایپ نمایید و وارد قسمت سرویس های نصب شده در ویندوز شوید. در این لیست باید گزینه KLS Backup را نیز مطابق با شکل 7 مشاهده فرمایید که وضعیت آن در حالت Running باشد.

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر هفتم

شکل 7

حالا نوبت این است که اولین وظیفه (Task) را برای KLS تعریف کنیم، برای این منظور از منوی File گزینه New Profile Wizard را انتخاب می کنیم و مانند شکل 8 تصویری را مشاهده می فرمایید که چند انتخاب به شما ارائه کرده است. (یادآور می شویم در آموزش های دیگر در مورد سایر ویژگی های KLS Backup توضیح خواهیم داد و فعلا متمرکز بر بکاپ گیری خودکار از SQL و ارسال به سرورهای کلود مانند FTP هستیم) گزینه اول یعنی Backup را انتخاب می نماییم سپس مانند شکل 9 یک نام برای بکاپ انتخاب می کنیم(این نام در بسیاری از قسمت ها موثر است).

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر هشتم

شکل 8

 

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر نهم

شکل 9

10.در قسمت Profile Name یک نام دلخواه غیر تکراری بدون خط فاصله انتخاب می نماییم و اگر تعداد پروفایل هایی که میخواهیم ایجاد کنیم بعدا زیاد است و احساس می کنید نیاز به توضیح دارد میتوانید در قسمت Comment همین صفحه (شکل 9) توضیحات مربوط به این بکاپ که شامل چه چیزی و یا چه کاری می شود را برای خودتان یادداشت بفرمایید تا بعدا بتوانید با خواندن این توضیحات از شرح کاری که انجام داده اید باخبر شوید (به هر حال انسان فراموش کار است!).

11.از منوی کناری همین صفحه (شکل 9) گزینه Source را انتخاب نمایید یا بر روی گزینه Next  کلیک نمایید. در صفحه باز شده، در پایین صفحه گزینه ای به نام Add را مشاهده می نمایید، بر روی آن کلیک کنید تا مبدا فایل هایی که میخواهید از آن بکاپ بگیرید مشخص شود.

همانند شکل 10 گزینه های زیادی را در قسمت Add Backup Item مشاهده می فرمایید و باید نوع بکاپ مبدا را مشخص نمایید که با توجه به ماهیت این آموزش ما از شاخه Databases گزینه SQL Server Databases  را انتخاب می نماییم ، در سمت راست همین گزینه کانکشن ارتباطی و نام سرور را مشاهده می فرمایید که طبیعتا بهتر است در منو سمت راست Instance مد نظرتان (Instance پیش فرض SQL  به نام MSSQL می باشد) را انتخاب نمایید و همینطور گزینه Authentication را به SQL Server Authentication تغییر دهید، سپس یک نام کاربری و کلمه عبور که در SQL Server دارید (بهتر است از نام کاربری SA ) استفاده نمایید و برای مشاهده دیتابیس های (Databases)  موجود بر روی گزینه Update در همین صفحه کلیک کنید تا لیست همه بانک های اطلاعاتی در آن Instance نمایش داده شود  ، سپس دیتابیس های مدنظرتان را که تمایل دارید از آنها بکاپ تهیه شود از لیست انتخاب نمایید.

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر دهم

شکل 10

در شکل 10 ما برای مثال دیتابیسی با نام uni را انتخاب میکنیم و گزینه Add & Close را کلیک می کنیم، در نظر داشته باشید ما متیوانیم مجددا بر روی گزینه Add در همین تب فعلی (Source) کلیک نماییم و همین عملیات را برای یک Instance  دیگر هم انجام دهیم و همینطور هر مقدار نیاز است ورودی های مدنظرمان را برای تهیه بکاپ بیشتر نماییم. پس از اینکه کارمان در این قسمت تمام شد حالا بر روی Next کلیک می نماییم یا گزینه Destination را انتخاب می کنیم تا به KLS بگوییم که مقصد ما پس از تهیه بکاپ کجاست و پس از اینکه از این دیتابیس (ها) بکاپ تهیه شد ، باید آنها را به چه مقصدی ارسال نماید.

حالا باید مقصد بکاپ گیری را مشخص کنیم، بنابراین بر روی گزینه Destination در سمت راست صفحه کلیک می کنیم (البته می توانید از گزینه Next در پایین صفحه نیز برای رفتن بر روی گزینه بعد استفاده کنید).

مطابق شکل 11 باید مقصد بکاپ ها را مشخص نمایید ، هر گزینه توضیحات مفصلی دارد ولی چون هدف ما یکی از بهترین و ایمن ترین روش ها است گزینه FTP  را انتخاب می نماییم (گزینه SFTP نیز با توجه به نوع سرور میزبان فایل شما قابل انتخاب است)

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر یازدهم

شکل 11

خوب حالا نوبت به تنظیم پارامترهای سرور بکاپ گیری رسیده است ، باید توجه داشته باشید در هنگام خرید سرور بکاپ ویژگی های خاصی از قبیل پایداری سرویس ، سرعت سرویس دهنده ،تخصص تیم پشتیبان و پاسخگویی ایشان بسیار حائز اهمیت می باشد ، بنابراین باید یک مخزن نگهداری داده بسیار امن و فنی را انتخاب نمایید (برای این منظور میتوانید از سرویس های ارائه شده توسط بکیتو نیز استفاده نمایید).

پس از انتخاب گزینه FTP ، مفاهیم تنظیم به شرح زیر است:

Account: گزینه Custom را برای حالت دلخواه می توانید انتخاب نمایید و اگر می خواهید همزمان دارای چند اکانت FTP باشید می توانید گزینه Create New را  انتخاب نمایید (چند FTP همزمان بسیار به ندرت کاربرد دارد و درسناریو های خاص شبکه استفاده می شود).

Host: نام یا IP که سرویس دهنده FTP (مخزن نگهداری فایل) به شما ارائه می دهد.

Port: به صورت پیش فرض پورت انتقال در FTP پورت 21  می باشد (این پورت در سروهای بکاپ بکیتو متفاوت است و توسط واحد فنی به شما ارائه می گردد).

User Name: نام کاربری شما که توسط سرویس دهنده ایجاد شده است و در اختیار شما قرار گرفته است.

Password: کلمه عبوری که توسط سرویس دهنده برای شما ایجاد گردیده است و در اختیار شما قرار گرفته است.

Path: مسیر دلخواه ذخیره سازی، البته بستگی به نوع تنظیم سرویس دهنده معمولا اینجا فقط یک کاراکتر  / (اسلش) قرار می گیرد.

Backup Name: همانطور که از نام آن مشخص است ، این نام فایل بکاپ شما می باشد که بر روی سرور FTP  ذخیره خواهد شد (مقابل این گزینه دکمه ای با نام Use Profile Name  وجود دارد که به شما اجازه می دهد از متغیر های شناور برای نام گذاری استفاده نمایید)

** از بقیه گزینه ها بگذرید و با کلیک بر روی Next  تا گزینه Storage and Security ادامه دهید ، سایر گزینه ها در این مرحله برای ما کاربردی نیست ولی بعدا در مقالات جداگانه ای آن ها را به شما توضیح می دهیم.

کل توضیحات فوق را می توانید در شکل 12 مشاهده نمایید.

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر دوازدهم

شکل 12

حالا با فرض این که از منوی سمت چپ گزینه Storage and Security را انتخاب کرده اید و شکلی مطابق شکل 13 را مشاهده می فرمایید کار را ادامه می دهیم.

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر سیزدهم

شکل 13

طبیعتا در هر نرم افزاری گزینه های بسیاری وجود دارد ، ما نیز همه قسمت های KLS را برای شما در سایر آموزش ها توضیح می دهیم ولی در این مقاله با توجه به هدفمان فقط به مهمترین گزینه ها منطبق بر هدف این آموزش توجه داریم ، بنابراین گزینه هایی که با رنگ قرمز مشخص شده است را در این صفحه توضیح می دهیم.

در قسمت Archive Splitting و در بخش Preset گزینه Custom را انتخاب می کنیم و سپس از گزینه Volume size را بر روی … کلیک نمایید و وضعیت را به MB تغییر دهید، سپس عدد 30 را وارد نمایید. در حقیقت شما با انتخاب این عدد به سیستم می گویید که اگر حجم فایل بکاپ از 30 مگابایت عبور کرد آنها را در قطعات 30 مگابایتی ارسال نماید. (این کار اطمینان بسیار زیادی در شبکه هایی که با مشکل آپلود مواجه هستند ایجاد می نماید اگر سرعت آپلود شبکه شما مناسب نیست این عدد را تا 5 کاهش دهید و اگر سرعت مطلوبی دارید میتوانید تا 80 تنظیم نمایید ، در لحظه نگارش این متن بهترین عدد میانگین برای کشور عزیزمان ایران عدد 30 می باشد).

پس از این قسمت گروه Encryption archive را مشاهده می نمایید که در تصویر با مستطیل قرمز رنگ نشان داده شده است، این قسمت را میتوانید به صورت دلخواه تنظیم نمایید ، در حقیقت اگر این گزینه را روشن نمایید ، باید یک پسورد برای آرشیو های خودتان وارد نمایید و KLS نیز تمام فایل های شما را با این عدد رمز می نماید و سپس به سرور FTP (ذخیره فایل) ارسال می نماید ، این کار دارای ویژگی های خوب و بد است ، ویژگی خوب این کار این که سرویس دهنده شما به هیچ عنوان نمی تواند محتوای فایل هایی که شما ارسال می نمایید را مشاهده نماید ، و اما ویژگی بد نیز این است که اگر پسورد را فراموش نمایید و فایل ها را بازیابی نمایید ، عملا فایل هایی که بازیابی می نمایید دارای یک پسورد است که خود شما تنظیم کرده اید و به هیچ عنوان دیگر آن فایل ها قابل بازیابی نمی باشند.

کار در این قسمت تمام است و با Next های مکرر به گزینه Task And Schedules می رویم (می توانید مستقیم از منوی سمت راست آن را انتخاب نمایید) و در اینجا یک زمان برای عملیاتی که تنظیم کرده ایم تعیین می کنیم ، به عبارتی ما از سیستم خواستیم که یک کار را برای ما انجام دهد و در این مرحله تعیین می کنیم که این کار را چه زمانی و چند مرتبه تکرار کند.

مطابق شکل 14 بر روی گزینه New در این صفحه (Task and Schedules) کلیک نمایید و سپس در کادر باز شده گزینه Backup را انتخاب کنید و بر روی گزینه Next کلیک نمایید.

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر چهاردهم

شکل 14

سپس وارد صفحه ای مطابق با شکل 15 می شوید و گزینه های Daily به مفهوم بکاپ روزانه ، یا Weekly هفتگی و Monthly ماهانه را مشاهده می نمایید ، ما معمولا بکاپ روزانه و حدود ساعت 2 الی 3 صبح را پیشنهاد می دهیم (در این ساعات ترافیک شبکه کمتر می باشد و روز کاری نیز به پایان رسیده است بنابراین وضعیت پایدارتر می باشد ولی شما می توانید هر طور تمایل دارید تنظیم نمایید).

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر پانزدهم

شکل 15

توجه داشته باشید شما می توانید چندین تایم بکاپ گیری متفاوت نیز در همینجا اضافه کنید و به همین پروفایل نسبت دهید ، بستگی به سرویس دهنده شما دارد که چند درخواست زمانی در طول 24 ساعت از شما بپذیرد ولی یک یا دو بکاپ معمولا کافی است مگر در شرایط خاص که باید راهکار های سازمانی خاص پیاده سازی نمایید.

بر روی گزینه Next  و سپس Finish  کلیک نمایید و یک نام برای Task زمانی خود انتخاب کرده و آن را ذخیره نمایید.

حالا در صفحه اصلی بر روی گزینه Next و Finish  کلیک کنید، چک باکس Run Profile حتما در آخر فعال باشد و سپس گزینه Finish را کلیک نمایید ،نرم افزار به شما پیشنهاد می دهد که یک مرتبه Task Schedule را ثبت نمایید.

مطابق شکل 16 نامی که در قسمت قبل وارد کردید را انتخاب نمایید و گزینه Run  را کلیک نمایید ، کار تمام است و اگر در ردیف ایجاد شده روی گزینه Run  کلیک کنید بلافاصله یک بکاپ همان لحظه ایجاد و ذخیره می شود ، اگر بر روی Run کلیک نفرمایید نیز در اولین زمانی که مشخص کردید بکاپ خودکار شروع خواهد شد.

آموزش نرم افزار KLS Backup تصویر شانزدهم

شکل 16

در صورتی که از سرویس های بکیتو استفاده نمایید میتوانید پیرو سوالات و مشکلات خود با پشتیبانی از طریق Ticket در ارتباط باشید و کارشناسان بکیتو بهترین حالت های بکاپ را برای شما تنظیم خواهند کرد ، امیدواریم هیچگاه با مشکل از دست دادن داده ها روبرو نشوید.

جمع بندی :

با استفاده از نرم افزار KLS BACKUP ، می توانیم از SQL نرم افزارهای مهم در سازمان بکاپ تهیه کنیم. سازمان ها تا حد زیادی به اطلاعات خود وابسته هستند و در صورت بروز مشکل در اطلاعات، روند کاریشان دچار اختلال می شود، به همین دلیل همیشه جزو اهداف اول حملاتی مانند باج افزارها (Ransomware) می باشند، تهیه بکاپ در فضایی خارج از سازمان توسط FTP ، یکی از بهترین راهکارهای مقابله با آلوده شدن به Ransomware می باشد.

این آموزش (آموزش نرم افزار KLS BACKUP ، بکاپ از SQL و ذخیره در FTP) به صورت اختصاصی توسط Pingonet تهیه شده و ساعت ها زمان صرف نگارش و ویرایش آن شده است. استفاده از مطالب پینگونت، تنها با ذکر منبع مجاز است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *