آموزش نحوه سوکت زدن کابل شبکه

سوکت چیست؟

آموزش نحوه سوکت زدن کابل شبکه

در این وبلاگ به آموزش نحوه سوکت زدن کابل شبکه می‌پردازیم. اما قبل از بیان مراحل آموزش، بهتر است با سوکت و کابل شبکه آشنا شویم.

سوکت چیست؟

سوکت یک شی نرم‌افزاری است که به عنوان نقطه پایانی عمل می‌کند. سوکت، یک پیوند ارتباطی شبکه دو طرفه بین یک برنامه سمت سرور و یک برنامه سمت سرویس گیرنده برقرار می‌کند. در یونیکس، سوکت را می‌توان به عنوان نقطه پایانی برای ارتباطات بین فرآیندی (IPC) در سیستم عامل (OS) نیز نام برد. در جاوا کلاس‌های سوکت، نشان‌دهنده ارتباط بین برنامه‌های کلاینت و سرور هستند. کلاس‌های سوکت، ارتباطات سمت کلاینت و کلاس‌های سوکت سرور ارتباطات سمت سرور را مدیریت می‌کنند.

سوکت، بیشتر از URL‌ها و اتصالات آنها برای دسترسی به اینترنت استفاده می‌شود؛ اما گاهی اوقات برنامه‌ها نیاز به یک پیوند ارتباطی ساده بین سمت مشتری و سرور برنامه دارند. این نقش به سوکتی مرتبط می‌شود که طرف کلاینت و سرور برنامه را به هم گره می‌زند. هنگامی که یک کلاینت با سرور ارتباط برقرار می‌کند، برای مثال با پرس‌و‌جو از پایگاه داده، یک اتصال سرور و مشتری قابل اعتماد از طریق یک کانال ارتباطی TCP برقرار می‌شود. در این نوع ارتباط، کلاینت و سرور می‌توانند روی سوکت‌های متصل به کانال ارتباطی خاص بخوانند یا بنویسند.

سوکت‌ها عمدتا به دو نوع فعال و غیرفعال طبقه‌بندی می‎شوند. سوکت‌های فعال از طریق یک اتصال داده باز به سوکت‌های فعال راه دور متصل می‌شوند. اگر این اتصال بسته شود، سوکت‌های فعال در هر نقطه پایانی از بین می‌روند. سوکت‌های غیرفعال متصل نیستند. در عوض، آنها منتظر یک اتصال ورودی هستند که یک سوکت فعال جدید ایجاد می‌کند.

انواع سوکت‌ها

هر سوکت یک نوع مرتبط دارد که معنای ارتباطات را با استفاده از آن سوکت توصیف می‌کند. نوع سوکت ویژگی‌های ارتباطی سوکت مانند قابلیت اطمینان، سفارش و جلوگیری از تکرار پیام‌ها را تعیین می‌کند.

  • سوکت RJ11

سوکت RJ11، جک استاندارد اتصال تلفن است. این سوکت شامل سیم‌کشی است که خطوط تلفن جداگانه را به یک شبکه مخابراتی بزرگ‌تر متصل می‌کند. اکثر سیم‌کشی‌های سوکت RJ11 از کانکتورهای سه و چهار پین برای انتقال جریان الکتریکی از طریق سیم‌کشی تلفن استفاده می‌کنند.

  • سوکت RJ45

سوکت RJ45 نوعی کانکتور است که برای تسهیل ارتباط بین دو یا چند دستگاه در یک شبکه استفاده می‌شود. هدف از سوکت RJ45 ارائه پهنای باند و ظرفیت کافی برای شبکه‌های کامپیوتری است. از آنجایی که داده‌ها باید از طریق نوعی کابل‌کشی یا سیم‌کشی منتقل شوند، هارد دیسک کامپیوتر معمولا دارای پورت‌های اینترنت است که کابل‌های RJ45 می‌توانند به آن وصل شوند. سیم‌کشی ممکن است به یک مودم یا دستگاه اینترنت که به یک پریز دیواری متصل می‌شود گسترش یابد. یک سوکت RJ45 به عنوان دروازه‌ای به یک شبکه مخابراتی عمل می‌کند که سیگنال‌های داده را از یک مکان به مکان دیگر منتقل می‌کند.

RJ45RJ45

  • سوکت RJ48

(رجیستر شده جک-48) یک رابط ارتباطی داده‌ای است که از کابلی که در آن جفت سیم پیچ خورده و یک جک مدولار 8 پین استفاده می‌کند. RJ48 از همان دوشاخه و پریز RJ45 استفاده می‌کند اما دارای پایه‌های مختلف است. RJ48 معمولا برای خطوط T1 استفاده می‌شود و از پین‌های 1، 2، 4 و 5 استفاده می‌کند.

کابل شبکه چیست؟

کابل‌های شبکه، سخت‌افزار شبکه‌ای هستند که برای اتصال یک دستگاه شبکه به سایر دستگاه‌های شبکه یا اتصال دو یا چند رایانه برای اشتراک‌گذاری چاپگرها، اسکنرها و غیره استفاده می‌شوند. کابل‌های شبکه برای اتصال و انتقال داده‌ها و اطلاعات بین رایانه‌ها، روترها، سوئیچ‌ها و شبکه‌های فضای ذخیره‌سازی استفاده می‌شود. این کابل‌ها در اصل حامل یا رسانه‌ای هستند که داده‌ها از طریق آنها جریان می‌یابد.

کابل شبکه گاهی اوقات خارجی است و برای وصل کردن رایانه به تجهیزاتی مانند مودم‌های اینترنتی یا پورت‌های روی زمین مناسب است. هنگامی که کابل‌های شبکه به عنوان بخشی از زیرساخت نصب می‌شوند، در قسمت داخلی ساختمان، دیوار، سقف گچی و کابینت‌های سیم‌کشی، در کنار سایر کابل‌ها و سیم‌های برق نصب شده قرار می‌گیرند. این سیستم دسترسی آماده به اینترنت و سایر منابع داده مانند خدمات تلویزیونی را در دسترس قرار می‌دهد.

نمونه‌هایی از کابل‌های شبکه

برای نام بردن چند نمونه از انواع کابل شبکه می‌توان به Cat 6، Cat 7 و کابل شبکه کواکسیال (Coaxial cable) اشاره کرد. مدل 10 متری Cat6 پرکاربرد با سرعت 10 گیگابایت بر ثانیه است. این مدل از پهنای باند مناسبی برخوردار است. اما برای اینکه سرعت مطلوبی را ارائه دهد. طول آن در هر بازه بدون رهگیری نباید بیشتر از 55 متر باشد. این الزام برای طول کوتاه را می‌توان از معایب این نوع کابل تلقی کرد.

کابل شبکه Cat 7 نیز اطلاعات را با سرعت بیش از 10 گیگابایت در ساعت انتقال می‌دهد. حداکثر طولی که می‌تواند برای یک فاصله قطع شده داشته باشد 100 متر است. کابل شبکه کواکسیال دارای یک هسته مرکزی است که رسانای برق و عایق است. این لایه و عایق روی آن از تداخل و اعوجاج الکتریکی در سیگنال جلوگیری می‌کند. عایق هادی مرکزی، یک سیم نازک پیچ خورده یا ساده است که در مرکز اطراف این سیم مسی یک عایق قرار دارد و روی این عایق یک توری فلزی یا مسی بافته شده است و تمام این لایه‌ها در نهایت با یک عایق بیرونی پوشانده شده است.

کابل کواکسیال شبکه نازک بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ زیرا نرم و انعطاف پذیر است که کار با این نوع کابل را آسان می‌کند و می‌تواند مستقیما به کارت شبکه متصل شده و سیگنال‌ها را تا 185 متر ارسال کند. این عمدتا در شبکه‌های کامپیوتری و سیستم‌های رادیویی استفاده می‌شود.

کابل کواکسیالکابل کواکسیال

همانطور که از انواع مختلف و متنوع کابل شبکه مشاهده می‌شود، هر کدام برای هدف خاصی مناسب هستند و هیچ کدام نمی‌تواند جایگزین عملکرد دیگری شود. برای یافتن نوع دقیق کابل باید تعداد زیادی پارامتر مختلف را در نظر گرفت. برای افرادی که به دنبال کابل شبکه هستند تا به هدف خاصی که می‌خواهند برسند و خدمت کنند، توصیه می‌شود قبل از خرید، تحقیقاتی را انجام دهند.

مراحل سوکت زدن کابل شبکه

مرحله اول

  • آماده کردن لوازم مورد نیاز برای سوکت زدن کابل شبکه

در مرحله اول نیاز است لوازم مورد نیاز را برای سوکت زدن کابل شبکه آماده کنید. این موارد به شرح زیر است:

  • سوکت یا کانکتور RJ45
  • کابل شبکه Cat5 یا Cat دیگر
  • تستر کابل شبکه
  • Stripper
  • آچار شبکه
  • کاور سوکت

مرحله دوم

  • تعیین اندازه کابل شبکه

برای سوک زدن نیاز است که کابل بیشتر از 100 متر نباشد تا قدرت سیگنال درصدد تخریب کم‌تری قرار گیرد.

مرحله سوم

  • برداشتن روکش کابل

روکش کابل را با استریپر یا کاتر جدا کنید. کابل را با احتیاط بین دهانه و تیغه استریپر قرار دهید و سپس روکش کابل شبکه را جدا کنید. در هنگام جدا کردن روکش از کابل باید دقت کنید تا بیش از حد روکش کابل را جدا کنید زیرا ممکن است موجب قطعی سیم‌ها شود. بعد از جدا کردن روکش از کابل، روکش آلومینیومی را نیز از آن جدا کنید. حال به سیم‌هایی می‌رسید که دارای رنگ‌های متفاوتی هستند.

مرحله چهارم

  • باز کردن سیم‌های درهم پیچ خورده

در این مرحله باید سیم‌هایی را که پیچ خوردند باز کنید. برای اینکه راحت‌تر سوکت بزنید، باید برش آنها را طوری بزنید که در یک جهت قرار گیرند. اما قبل از آن باید بر اساس استانداردی که می‌خواهید، سیم‌ها را مشخص کنید.

مرحله پنجم

  • مرتب‌سازی سیم‌ها بر اساس استاندارد A و B

ممکن است شما بخواهید فقط از یک استاندارد استفاده کنید که در این حالت باید کابل استریت را برای سوکت زدن انتخاب کنید. کابل استریت برای اتصال دو دستگاه لایه مختلف، مثل: هاب و کامپیوتر استفاده می‌شود. اگر بخواهید سیم‌ها را بر اساس دو استاندارد مرتب کنید، می‌توانید از کابل کراس استفاده کنید. در این صورت، باید در یک انتهای کابل کراس، از استاندارد A و انتهای دیگرش از استاندارد B استفاده کنید.

رعایت ترتیب سیم‌ها در استاندارد A و B اهمیت دارد؛ به طوری‌که اگر این ترتیب درست نباشد، اتصال قطع خواهد شد. در ادامه، ترتیب سیم‌ها در دو استاندارد را توضیح خواهیم داد:

در استاندارد B باید به ترتیب زیر، سیم‌ها را از چپ به راست مرتب کنید:

  1. نارنجی – سفید
  2. نارنجی
  3. سبز سفید
  4. آبی
  5. آبی – سفید
  6. سبز
  7. قهوه ای – سفید
  8. قهوه ای

در استاندارد A باید به ترتیب زیر، سیم‌ها را از چپ به راست مرتب کنید:

  1. سبز – سفید
  2. سبز
  3. نارنجی – سفید
  4. آبی
  5. آبی – سفید
  6. نارنجی
  7. قهوه ای – سفید
  8. قهوه ای

مرحله ششم

  • بریدن سیم‌های مرتب شده

حال باید سیم‌هایی که مرتب شده‌اند را با کاتر ببرید. برای این کار لازم که تمام سیم‌ها به صورت یکدست برش بخورند تا با جک تماس نداشته باشند.

مرحله هفتم

  • قرار دادن سیم‌ها در جک

سیم‌ها را با دقت و مرتب در سوکت RJ45 وارد کنید و مطمئن شوید که همه سیم‌های به صورت درست در پین‌های کانکتور قرار گرفته باشد.

مرحله هشتم

  • استفاده از آچار شبکه

با استفاده از آچار شبکه، سوکت را پانج کنید و مطمئن شوید که بعد پانچ حتما صدای «تق» شنیده باشید.

مرحله نهم

  • تستر کابل شبکه

اگر کابل شبکه شما نامناسب باشد، می‌تواند به سیستم شما آسیب بزند؛ شما می‌توانید با استفاده از تستر، مطمئن شوید که سوکت‌زنی کابل شبکه شما با موفقیت انجام شده است یا خیر.

با استفاده از این آموزش، شما می‌توانید سوکت زدن کابل شبکه را به نحو صحیحی انجام داده و از آن استفاده کنید.

 

منابع

https://stackoverflow.com

https://aradbranding.com//

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *